header NGV

Beste leden en belangstellenden

Hierbij alweer de vijfde Nieuwsbrief van 2019, met weer veel informatie, met name over de website.
Graag vraag ik jullie bijzondere aandacht voor de vacatures binnen het bestuur van de afdeling. Voor vragen mag je altijd contact met mij opnemen!

Met vriendelijke groet,
Jullie voorzitter, Harm Hillinga
E-mail.

Zaterdag 18 mei aanstaande:
Vragen over GensDataPro

gensdatapro
Op zaterdag 18 mei aanstaande organiseren wij bij voldoende deelname een middag waarop je vragen kunt stellen over GensDataPro. Deze middag is speciaal bedoeld voor iedereen die (nog) vragen heeft over het programma
en heeft deelgenomen aan een van de cursussen die door ons is gegeven. Echter ook iedereen die niet aan de cursus heeft deelgenomen is van harte welkom.

Graag wil ik voorstellen om van te voren je vraag/vragen per e-mail te sturen. Het wordt dan makkelijker om alles in één ‘verhaal’ te laten zien via de beamer en ook de voorbereiding loopt dan wat beter.

De aanvangstijd is 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.
De deelname is geheel gratis, alleen de consumpties zijn voor eigen rekening. Ook niet-leden van de NGV zijn welkom.
Deze middag wordt gehouden in de Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg 32 te Hoogeveen.

Het is géén inloopmiddag, dus je wordt wel verwacht om 13.30 uur. Geef je op en stel je vragen via: harmhillinga@kpnmail.nl.

Vacatures bij de afdeling Drenthe en Noordwest-Overijssel

Voor of op de ALV van zaterdag 13 april heeft zich niemand aangemeld voor de functie van een algemeen bestuurslid. Het bestuur is ook dringend op zoek naar iemand die de functie van penningmeester op zich wil nemen.
Lees meer.

Duitslanddag groot succes

DREa-Duitslandmiddag-1
Zaterdag 6 april werd in De Vredehorst te Hoogeveen een Duitslanddag gehouden met als thema ‘Klim ook eens in jouw Duitse stamboom’.
Deze dag werd georganiseerd door de afdelingen Friesland, Groningen, Twente, Drenthe en Noordwest-Overijssel.
Er waren veel Duitse zusterverenigingen aanwezig, zelfs eentje uit het oosten van Duitsland. Met 17 deelnemers en meer dan 200 bezoekers kunnen we terugzien op een uitermate geslaagde dag.
Lees meer.

Migratiegeschiedenis Noordwest-Duitsland en Noord-Nederland

Het boek over de migratiegeschiedenis over migranten tussen Noordwest-Duitsland en Noord-Nederland is tijdens de succesvolle Duitslanddag met als thema ‘Klim ook eens in jouw Duitse stamboom’ gepresenteerd door de schrijvers. We hebben toestemming om het boek ook als PDF-bestand in te mogen zien op onze website. Het is zeer interessant voor genealogen om dit boek eens in te zien.
Lees hier er alles over.

De Historische Vereniging van Hardenberg beschikt over genealogische gegevens

DRE-stamboom-02
De werkgroep Genealogie van de Historische Vereniging Hardenberg en Omgeving beschikt over alle vrijgegeven aktes uit de burgerlijke stand van gemeenten in Noordoost Overijssel.
Het gaat hier om gegevens van de DTB-boeken
en aktes van Hardenberg, Ambt Hardenberg en Stad Hardenberg.Ook zijn er gegevens beschikbaar van Avereest, Gramsbergen, Ambt Ommen, Stad Ommen en Ommen. Vooral overlijdensakten Stad Ommen zijn interessant omdat veel Nederlanders wel een voorouder hebben die in Ommerschans, een van de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid, is overleden. Wat erg bijzonder is, is dat ze ook veel informatie is over plaatsen in Duitsland, zoals Wilsum, Uelsen, Veldhausen, Hoogstede/Arkel en Emlichheim.
Lees meer.

Genealogisch Inloopspreekuur

De NGV afd. Drenthe en Noordwest-Overijssel houdt in samenwerking met de Bibliotheek van Hoogeveen een genealogisch inloopspreekuur.
Het eerstvolgende spreekuur is op woensdag 8 mei aanstaande van 13.30 uur tot 15.30 uur.
Dit is het laatste spreekuur voor de zomerpauze. Daarna is er pas weer een spreekuur op 11 september.
Lees meer.

Kopij voor Threant

Threant nummer 3 verschijnt omstreeks 11 juli. Kopij voor nummer 3 moet binnen zijn vóór 31 mei aanstaande. De redactie kan nog steeds kopij gebruiken. Er is al wel weer het een en ander binnen gekomen, maar nog steeds niet genoeg. Dus beste leden en belangstellenden van de NGV: Stuur s.v.p. kopij naar kopij@drenthe.ngv.nl. Alvast hartelijk dank!

Vragen over deze Nieuwsbrief? E-mail: webmaster Drenthe