Nederlandse Genealogische Vereniging

Utrecht

NGV Afdeling Utrecht

De NGV is een landelijke genealogische vereniging met circa 7.000 leden, en is onderverdeeld in 27 regionale afdelingen. De afdeling Utrecht is een relatief grote regionale afdeling met circa 600 leden, en geeft een eigen afdelingsblad uit, de Stichtse Heraut.

Het themanummer over sport en genealogie dat in november 2018 is uitgekomen, kan nog besteld worden. Zie hiervoor de pagina over ons afdelingsblad de Stichtse Heraut

Contact:

Voor informatie over onze afdeling kan je contact opnemen met bestuurslid Marijke Lambermont.

Voor specifieke onderwerpen is het mogelijk dat zij doorverwijst naar een ander bestuurslid of medewerker.

mevr. M.Y.A. Lambermont
Vogelaarsweide 3
3427 DD Nieuwegein
030-6048079
Afdelingsbijeenkomsten

Leden kunnen voor informatie en/of advies bij de afdeling terecht; voor hen is ook een bescheiden uitleenbibliotheek aanwezig. Elke tweede woensdag van de maand vindt er een afdelingsbijeenkomst plaats in de zaal achter de Tuindorpkerk, Prof. Suringarlaan 1 (vlak bij de Kardinaal de Jongweg) te Utrecht. De lezingen vangen aan om 20.00 uur, maar de zaal is al open vanaf 19.15 uur, zodat je voor de lezingen al contact met medeleden kunt leggen, en/of boeken kunt lenen uit de afdelingsbibliotheek.
N.B. in de maanden juni, juli en augustus zijn er i.v.m. het vakantieseizoen geen bijeenkomsten.

Bibliotheek

De afdeling heeft een kleine bibliotheek. Boeken kunnen op de afdelingsavonden geleend worden via een van de bestuursleden.

Helpdesk GensDataPro aanwezig op de afdelingsavonden

Op de afdelingsavonden is vanaf 19.30 uur Herman Veerkamp van de helpdesk van GensDataPro aanwezig om vragen te beantwoorden. Je kunt je vragen eventueel van te voren mailen aan hermanveerkamp@xs4all.nl (Herman Veerkamp).

Voorouderspreekuur

Weet je niet hoe te beginnen met genealogisch onderzoek, ben je vastgelopen of heb je andere genealogische vragen, kom dan naar ons voorouderspreekuur, iedere eerste woensdag van de maand van 10.30 uur tot 12.30 uur  in het Utrechts Archief aan de Alexander Numankade 199, Utrecht.
N.B. in de maanden juni, juli en augustus is er geen voorouderspreekuur.

Schrijf op het prikbord!

Deze functie is alleen beschikbaar voor leden.