het leven zit

vol verhalen

Het leven zit vol verhalen

Wie trouwde er het eerst in onze familie? Hoeveel mensen dragen mijn achternaam? Waar kom je vandaan? Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Als lid van de NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging) heb je de beschikking over talloze documenten en databases om jouw persoonlijke verhaal in kaart te brengen.

 

 

Welkom bij de NGV

Genealogie is onderzoek doen naar de geschiedenis van je voorouderlijk geslacht en de oorsprong van je familienaam. Het beoefenen van genealogie is, gezien ook de groeiende populariteit, een boeiende waardevolle vrijetijdsbesteding, waarbij iedereen probeert de eigen stamboom samen te stellen door voorouders en verwanten te traceren. Je bent als het ware een detective op zoek naar sporen van je familiegeschiedenis.

lees meer

Afdelingen

Verspreid over het hele land is er een afdeling Nationaal met een aantal werkgebieden en zijn er een twintigtal afdelingen die ook over genealogische collecties beschikken. Deze afdelingen organiseren vele activiteiten voor leden en niet-leden. Regelmatig zijn er afdelingsbijeenkomsten waarbij interessante sprekers worden uitgenodigd (…)

lees meer

Over ons

De NGV, de grootste vereniging in Nederland gericht op familiegeschiedenis, telt circa 7.000 leden. Leden die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun familie, die enthousiast kunnen verhalen over grootse of juist minder bekende daden van eerdere generaties. Het zijn mensen die inventief kunnen omgaan met de informatie die beschikbaar is en geduldig zoeken in de archieven tot ze weer een nieuwe aanwijzing gevonden hebben. Ambassadeurs van familiegeschiedenis die er voor zorgen dat familieverhalen niet verloren gaan.

lees meer

Nieuwe Helpdesk (gespecialiseerde diensten)

De NGV komt binnenkort terug op www.ngv.nl zoals we gewend waren. De verhuizing naar de oude URL wordt in stappen uitgevoerd, deze verhuizing naar de nieuwe webomgeving  gaat ook gepaard met het herstructureren van bestaande helpdesken. Alle bestaande helpdesken komen tezamen in één centrale NGV helpdesk, daar komen dan naast de bestaande ook nieuwe helpdesken bij zoals bijvoorbeeld informatiecentrum, bibliotheek, heraldiek, ICT, ledenadministratie, contributieadministratie, etc. Hierdoor maken we het de leden makkelijker om hun vragen te plaatsen.

(de komende dagen werkt ICT hard aan het testen en zodra dit klaar is komt er melding op deze site en de nieuwsbrieven)

lees meer

ontdek

zijn

verhaal

"Uiteindelijk is iedereen familie..."

Schrijf op het prikbord!

Deze functie is alleen beschikbaar voor leden.