het leven zit

vol verhalen

Familie souvenirs

Over de NGV

Liefhebbers van geschiedenis, verhalenvertellers en creatieve detectives

De Nederlandse Genealogie Vereniging (NGV), een van de weinige verenigingen in Nederland gericht op familiegeschiedenis, telt ruim 6.000 leden. Leden die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun familie, leden die enthousiast kunnen verhalen over grootse of juist minder bekende daden van eerdere generaties. Het zijn mensen die inventief kunnen omgaan met de informatie die beschikbaar is en geduldig zoeken in de archieven tot ze weer een nieuwe aanwijzing gevonden hebben. Ambassadeurs van familiegeschiedenis die er voor zorgen dat familieverhalen niet verloren gaan.

De NGV is een vereniging waarvan de leden actief zijn op het gebied van de genealogie of familiekunde en de heraldiek, van beginners tot professionals. De NGV is er voor iedereen die interesse heeft in zijn familiegeschiedenis, waar kom ik vandaan?

De NGV houdt zich bezig met activiteiten voor haar leden, het stimuleren van onderzoek, het organiseren van lezingen en cursussen. De vereniging geeft financiële steun aan familiegeschiedenis publicaties en werkt samen met andere verenigingen en instellingen zoals het CBG. Veel leden van de NGV zijn ook als vrijwilliger betrokken bij het reilen en zeilen van de NGV.

Feiten & cijfers over de NGV

De NGV is opgericht op 1 juli 1946 en is ingeschreven in het Register van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nr. V 40531257.

ANBI-status

De Nederlandse Genealogische Vereniging is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat de NGV geen erf- of schenkbelasting hoeft te betalen over ontvangen erfenissen en schenkingen. Degene die de NGV een schenking doet, kan zijn gift van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (binnen de daarvoor geldende regels).

Documentatie ANBI,
zie bij publicaties van het hoofdbestuur 

Contact opnemen met de NGV?

U kunt hier alle contactgegevens vinden van de vereniging, ons informatiecentrum en het hoofdbestuur

"De geur van oude documenten neemt me mee naar vervlogen tijden"