Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Amersfoort – Lezing: “Alles gaat opperbest! Wat oorlog met een familie doet.”

11 maart 2019, 20:00 - 22:00 CET

Evenement Navigatie

Lezing door Mevr. Inge De Bruyne, auteur en uitgever

Eind september 2018 was het precies 100 jaar geleden dat de geallieerden het bevrijdingsoffensief inzetten. Op 16 oktober 1918 bereikten Belgische soldaten de plek waar ooit Lombardsijde had gelegen. Ze vonden er alleen maar puin.
In 1914 telde Lombardsijde nog 1172 inwoners. Ook de grootmoeder van de auteur, Maria Dewulf, en haar familie maakten deel uit van deze bloeiende en zeer hechte gemeenschap.
Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, kwam hun dorp al snel midden in de frontlinie te liggen. De familie sloeg op de vlucht en verloor alles wat ze generaties lang met eindeloos veel geduld en hard werken had opgebouwd. Lombardsijde werd met de grond gelijk gemaakt, het hechte gezin viel uiteen, de zonen vertrokken naar het front, de eerste doden vielen.
Inge De Bruyne vertelt deze indringende geschiedenis, laat ons zien hoe het leven verloopt van slechts een van die duizenden anonieme gezinnen, waarvan het bestaan door de Grote Oorlog volledig werd ontwricht.
Een persoonlijke geschiedenis zegt vaak meer dan een algemene. Alles gaat opperbest! beperkt zich niet tot de ervaringen van de soldaten aan het front, maar schenkt aandacht aan iedereen die met de verwoestende kracht van de oorlog wordt geconfronteerd.

Aanvullende informatie is verkrijgbaar bij Marcel van de Krol via 033-494 5110 of marcelvandekrol@hetnet.nl

De zaal is vanaf 19.30 uur open.

Terug naar agendaoverzicht

Gegevens

Datum:
11 maart 2019
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

NGV afdeling Amersfoort eo

Locatie

Kerkelijk Centrum “De Brug” Amersfoort
Schuilenburgerweg 2
Amersfoort, 3816 TB Nederland
+ Google Maps