Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Borne _ DNA wijst de weg

12 januari, 14:00 - 16:00

Evenement Navigatie

Op zaterdag 12 januari 2019 verzorgt mevr. Els Leijs een lezing met als titel DNA wijst de weg! Els Leijs is een familiedetective en DNA-deskundige.

Hebt u een zgn. “brick wall” in uw stamboomonderzoek? Een geëmigreerde tak van de familie waarvan nooit meer iets is vernomen? Een onbekende vader en grootvader, waardoor er meer witte vlekken in de kwartierstaat zitten dan prettig is?
Els pleit ervoor de oudste familieleden een autosomaal DNA test te laten doen, om hun profiel vast te leggen en daarmee te gaan zoeken. In tegenstelling tot een Y test, die alleen betrekking heeft op voorouders in de mannelijke lijn, geeft deze test informatie over het grootste deel van al je voorouders tot 5 à 6 generaties terug. Ze gebruikt dit soort testen om directe biologische familie te vinden voor haar cliënten, meestal vaders, maar ook grootvaders. Zo is zij ook op zoek naar verschillende Engelse, Canadese en Amerikaanse bevrijders.
Ze laat ons zien hoe je familieleden kunt vinden, ook als die zelf geen DNA test hebben gedaan. Ook legt ze uit wat de verschillen zijn tussen de grootste aanbieders op deze markt: Ancestry, 23andMe,  en MyHeritage en de nieuwkomer Living DNA. Maar ook waarschuwt ze ons: misschien komen er wel zaken aan het licht die je niet had willen weten!?

Toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen een bijdrage van € 2,00.

Gegevens

Datum:
12 januari
Tijd:
14:00 - 16:00

Locatie

Stefanshof
Grotestraat 207
Borne, 7622GH Nederland
+ Google Maps