Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Borne – Op zoek naar Duitse voorouders

10 maart 2018, 14:00 - 16:00 CET

Evenement Navigatie

 “Op zoek naar Duitse voorouders”.

De heer Rob Dix, oud-voorzitter van de NGV en deskundig op het gebied van onderzoek in Duitsland, vertelt in zijn presentatie over genealogisch onderzoek in Duitsland in zijn algemeenheid: welke archieven en bronnen zijn beschikbaar, valkuilen en het verschil met onderzoek in Nederland.

Daarna zal hij via internet laten zien welke mogelijkheden de Duitse archieven nu al bieden en wat je bij je online zoektocht kunt verwachten. Want ook in Duitsland gaan de ontwikkelingen snel!

Hij laat ook zien dat je thuis al veel kunt doen voordat je een reis naar Duitsland gaat ondernemen voor onderzoek. “Goed beslagen ten ijs komen”, biedt bovendien voordelen in de communicatie in de archieven. En soms liggen resultaten op plaatsen waar je het helemaal niet verwacht.

Rob houdt met zijn lezing rekening met de vragen die NGV leden vooraf via e-mail aan hem hebben kunnen stellen. Doe dat tijdig dan kan Rob daar in zijn verhaal rekening mee houden. Stuur dus je casus, zo concreet mogelijk, naar raj.dix@hotmail.nl onder vermelding van: “Lezing Twente, zoekvraag”.”

Hand-outs worden verstrekt.

De lezing heeft plaats in de Stefans-Hof in Borne om 14:00; de zaal is open vanaf 13:00 uur. Geïnteresseerden in familiegeschiedenis kunnen voorafgaand aan de lezing genealogische informatie krijgen.

Toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen een bijdrage van € 2,00.

Gegevens

Datum:
10 maart 2018
Tijd:
14:00 - 16:00

Organisator

NGV afdeling Twente

Locatie

Stefanshof
Grotestraat 207
Borne, 7622GH Nederland
+ Google Maps