Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Borne_Kadaster, familiegeschiedenis en genealogie

9 maart, 14:00 - 16:00

Evenement Navigatie

Op zaterdag 9 maart verzorgt dhr. Wim de Ruiter voor de afdeling Twente van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) een lezing met als titel Kadaster, familiegeschiedenis en genealogie. Wim heeft 42 jaar bij het kadaster gewerkt in allerlei functies vanaf de handmatige boekhouding tot en met de automatisering. Sinds zijn vroegpensionering in 2014 is Wim als vrijwilliger betrokken bij het Historisch Centrum Overijssel (HCO). Hij geeft workshops over het Kadaster en helpt mensen met vragen en problemen verder, ook op het gebied van genealogie.
Heeft u moeite met het vinden van de weg in de kadastrale registers? Altijd al willen weten waar uw voorouders destijds een huis bewoonden? Wim legt uit hoe u met behulp van het percelenregister, de leggers en de hulpkaarten door de kadastrale geschiedenis kunt gaan. Uiteindelijk terug naar 1832. Ook wordt er uitleg gegeven hoe de applicatie “De archiefviewer” gebruikt kan worden. In deze applicatie is de papieren geschiedenis van het Kadaster digitaal terug te vinden. Tijdens de lezing worden meerdere websites bezocht.

De lezing heeft plaats in de Stefans-Hof in Borne om 14:00; de zaal is open vanaf 13:00 uur. Geïnteresseerden in familiegeschiedenis kunnen voorafgaand aan de lezing genealogische informatie krijgen.

Toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen een bijdrage van € 2,00.

Gegevens

Datum:
9 maart
Tijd:
14:00 - 16:00

Locatie

Stefanshof
Grotestraat 207
Borne, 7622GH Nederland