Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Breda – Stamboomcafé en presentatie website NGV

19 december 2018, 13:00 - 17:00

Evenement Navigatie

Op 19 december organiseert de NGV afdeling West Noord-Brabant voor de laatste keer dit jaar haar maandelijkse stamboomcafé met presentatie.

Dit keer verzorgt het hoofd IT van de NGV, Ad Bakker, een presentatie over de website van de NGV. Uit de onlangs gehouden enquete kwam naar voren, dat daar behoefte aan is.

Uitleg van de NGV website “Ontdekjouwverhaal.nl”
Geschreven door de presentator Ad Bakker, Hoofd IT van de NGV

DEEL 1:
We starten met een korte uitleg hoe de website tot stand is gekomen en wat de verschillen zijn met de oude website “ngv.nl”.
Ook ga ik in op de problemen die er nu zijn omdat bijvoorbeeld de navigatie niet wordt begrepen op de nieuwe site.

Aan de hand van voorbeelden zal ik laten zien hoe en waar je de belangrijkste informatie kan vinden en hoe je kunt zoeken vanaf de website. Afsluitend van dit deel 1 van mijn verhaal is er mogelijkheid voor vragen.

DEEL 2:
In deel twee zal ik een tipje van de sluier oplichten over hetgeen vanaf januari 2019 beschikbaar gaat komen voor de leden. Bijvoorbeeld de stamboomcontainers, leden helpen leden, etc. Ook de gewijzigde methodiek voor scannen en indexeren waardoor er sneller nieuwe scans beschikbaar komen op de website komt aan de orde.

Dit deel van mijn verhaal sluiten we af met een vragen rondje en de mogelijkheid voor de aanwezigen om mij te vertellen wat men mist op de website, zodat we dat mee kunnen nemen bij de aanpassingen op ontdekjouwverhaal.nl

Gegevens

Datum:
19 december 2018
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Stadsarchief Breda
Parade 10
Breda, Noord Brabant 4811 DZ Nederland
Telefoon:
076-5294420
Website:
https://stadsarchief.breda.nl/

Organisator

NGV afdeling West Noord-Brabant
Telefoon:
06-53573680
E-mail:
secretaris@westnoordbrabant.ngv.nl