Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Breda – Thema: oud schrift

15 augustus 2018, 13:00 - 17:00

Evenement Navigatie

Stamboomcafé 15 augustus 2018:
Thema: oud schrift
Ingelast: extra afdelingsledenvergadering

Iedere derde woensdag van de maand organiseren we samen met onze collega’s van de Nederlands Genealogische Vereniging West Noord-Brabant een stamboomcafé. Ben je nieuwsgierig naar je familiegeschiedenis? Wil je weten waar je vandaan komt? Of kom je niet verder met je onderzoek? Loop gerust binnen, we staan voor je klaar. De koffie ook!


Dit keer staat de middag in het teken van paleografie oftewel oud schrift. Het kunnen lezen en begrijpen van oude teksten – met op het eerste gezicht vaak onleesbaar schrift – is onmisbaar voor de genealoog. Daarom vroegen we Harold Wessels, oud-collega en expert op het gebied van ‘paleografie’, ons wegwijs te maken in de hanenpoten en krullen van ‘weleer’. Op 15 augustus gaat hij in op de verschillende vormen van oud schrift aan de hand van geschreven documenten. Hij gebruikt hiervoor voorbeelden uit de collectie van het stadsarchief waarvan sommigen al dateren van eind 13e eeuw!
Harold verzorgt al jaren de cursus paleografie voor het stadsarchief. Wil je meer leren na deze korte introductie? In het najaar start er weer een nieuwe cursus! We houden je via de website op de hoogte wanneer we precies starten.
Praktische informatie
Het stamboomcafé vindt plaats bij het Stadsarchief Breda, Parade 10 in Breda (ingang via Keizerstraat). Het café start om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Voorafgaand aan de presentatie vind er een ingelast korte ledenvergadering plaats met slechts één agendapunt: De verkiezing van een nieuwe penningmeester.
Toelichting. Onze afdelingspenningmeester, Kees de Gouw, heeft aangegeven om gezondheidsredenen zijn functie te willen neerleggen. Het bestuur betreurt dit, maar accepteert zijn besluit. Als nieuwe penningmeester wordt door het bestuur voorgedragen: Ferd Oorsprong.
Ferd is momenteel de landelijke penningmeester van de NGV. Hij is onlangs in ons werkgebied komen wonen. Hij wil graag het penningmeesterschap overnemen.

Zoals gebruikelijk is tijdens onze bijeenkomst de helpdesk van GensDataPro aanwezig.

Gegevens

Datum:
15 augustus 2018
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Stadsarchief Breda
Parade 10
Breda, Noord Brabant 4811 DZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
076-5294420
Website:
https://stadsarchief.breda.nl/