Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Hollandscheveld – Cursus Stamboomonderzoek (genealogie)

6 maart 2018, 19:30 - 27 maart 2018, 21:30

€32,50

Leden op cursusHet maken van een stamboom is allang niet meer een verzameling van slechts namen en jaartallen. Meer en meer is sprake van een familiegeschiedenis: wie waren mijn voorouders, wanneer en waar leefden ze, maar ook: wat voor beroep hadden ze, waar ze rijk of arm, waren er bezittingen of juist schulden, zijn ze ooit met de rechtspraak in aanraking geweest, waren ze bepalend voor hun omgeving?

Toch begint zo’n onderzoek wel degelijk met namen en data.

In vier avonden vertelt de cursusleider u meer over begrippen in de genealogie, het zoeken in de periode dat gegevens nog niet openbaar zijn, de burgerlijke stand en de periode vóór de burgerlijke stand.

Zijdelings komen ook andere bronnen aan de orde: rechtspraak, notariaat, kadaster, enz. En natuurlijk komt het zoeken met behulp van de computer ook uitgebreid aan de orde. Diezelfde computer die tegenwoordig bijna onmisbaar is om uw gegevens op een goede manier te ordenen.

Er is tijdens de avonden voldoende ruimte voor het stellen van vragen en persoonlijke begeleiding.

Daarmee is niet gezegd dat alle aspecten die bij het uitzoeken van een stamboom aan de orde komen (voldoende) behandeld kunnen worden. Daarvoor zijn zelfs vier avonden te weinig. Maar, na het volgen van deze cursus kent u de materie wel voldoende om zelfstandig uw eigen stamboom of die van een ander uit te zoeken.

Vier weken na de laatste cursusavond is er vrijblijvend nog één “terugkomavond” om te kijken of en hoe u inmiddels gevorderd bent met uw onderzoek en om te horen of u nog vragen heeft.

Aantal cursisten:

Maximaal 12.

 Cursusdata:

Op dinsdagen 6, 13, 20 en 27 maart 2018, steeds van 19:30 – 21:30 uur.
Een terugkomavond wordt in overleg nader bepaald, waarschijnlijk eind april 2018.

Gegevens

Begin:
6 maart 2018, 19:30
Einde:
27 maart 2018, 21:30
Kosten:
€32,50

Organisator

Particulier initiatief, Marc Fieret
E-mail:
mjc.fieret@home.nl

Locatie

Dorpscentrum ‘t Anker
Otto Zomerweg 1
Hollandscheveld, Drenthe 7913 AE Nederland
+ Google Maps