Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Kapelle – ‘De Melksalon’ van Reineke van Wouwe

19 januari, 14:30 - 16:30

Gratis

Evenement Navigatie

De Melksalon van Reineke van Wouwe
Voor haar boek ‘De Melksalon’ verdiepte Reineke zich in haar familieachtergrond enMelksalon stuitte daarbij op bijzondere verhalen. Een krantenartikel in de Middelburgsche Courant van 1884 over een noodlottig ongeluk dat levens veranderde, vormde de aanleiding voor haar boek. Ze besloot het verhaal achter het krantenartikel te achterhalen. Dit was het begin van een verdere speurtocht naar de geschiedenis van haar familie. Hierbij kwam ze diverse interessante gebeurtenissen tegen die ze uiteindelijk verenigde tot een boek dat ze de naam meegaf van ”De Melksalon. Deze melksalon stond in Goes. Nog steeds is er in het pand een bedrijf gevestigd dat op culinair gebied actief is.
‘De Melksalon” is de geschiedenis van beurtschippers en koetsiers in Terneuzen, een Zeeuws dienstmeisje in Amsterdam, een held in de Eerste Wereldoorlog en een melksalon in Goes. 
Het is een boek over onrecht en geluk, schuldgevoel en liefde. Het geeft haar voorouders een stem en laat ze zo voortleven. Reineke heeft het geschreven in de vorm van een factie, een roman (fictie) gebaseerd op feiten (facts).

Reineke vanWouw, (Dordrecht 1951) studeerde Engelse taal en Letterkunde. Ze werkte als docente en journaliste. Gedurende zes jaar maakte zij deel uit van de redactie van het tijdschrift ‘Vrouwen van Nu’. Al meer dan 10 jaar woont zij in het Zeeuws-Vlaamse Vogelwaarde.

Gegevens

Datum:
19 januari
Tijd:
14:30 - 16:30
Kosten:
Gratis
Website:
https://zeelandboeken.pzc.nl/?p=25233

Organisator

NGV afdeling Zeeland
Telefoon:
0115 648213
E-mail:
secretaris@zeeland.ngv.nl

Locatie

De Vroone
C.D. Vereekestraat 74
Kapelle, 4421 CE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0113 341 954
Website:
http://vroone.nl/