Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Delfgauw – lezing: “Familie Van Bohe(e)men vóór de Tachtigjarige Oorlog”

17 oktober 2019, 20:00 CEST

Evenement Navigatie

• Donderdag 17 oktober 2019 om 20.00 uur

geeft de heer drs. Peter van Boheemen uit Kesteren een lezing over zijn onderzoek naar de eerste generaties van de familie Van Bohe(e)men, getiteld “Familie Van Bohe(e)men vóór de Tachtigjarige Oorlog” .
Zoals bij vele andere stambomen liep die van de familie Van Bohe(e)men dood bij een voorvader die aan het begin van de Tachtigjarig Oorlog wordt geboren.
Verder zoeken met behulp van de gebruikelijke bronnen zoals DTB-boeken was niet mogelijk. Tot dan toe leek het raadplegen van oudere bronnen zoals de belastingkohieren uit de tijd van Karel V, de jaarrekeningen van kloosters en de processen voor het Hof van Holland een brug te ver.
In 2017 is niettemin de uitdaging opgepakt. Dit bracht boeiende puzzeltjes met zich mee, waardoor de stamboom met 150 jaar verlengd kon worden.
De stamvader is nu ene Philip die omstreeks 1430 is geboren. Verder is een aanwijzing gevonden voor een stamvader die omstreeks 1320 is geboren.
In de presentatie worden de ervaringen met bronnen van vóór de Tachtigjarige Oorlog besproken. Zo mogelijk komt ook de zelf gebouwde website met wetenswaardigheden over de familie Van Bohe(e)men aan de orde en de resultaten van DNA-onderzoek.

De afdelingsavonden worden gehouden in de grote zaal van het Kerkelijk Centrum Delfgauw, de aanvang is om 20.00 uur. 
Het adres is: Kerkelijk Centrum Delfgauw, Zuideindseweg 7, 2645 BD Delfgauw.

In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid. Achter de kerk bevindt zich ook nog een relatief groot parkeerterrein. Tijdens onze avonden is het toegestaan om ook hierop te parkeren.

Zowel vanuit Delft, het Westland als Zoetermeer is de locatie goed te bereiken.
Zie ook de website van de afdeling.
Per openbaar vervoer is het Centrum prima bereikbaar met EBS bus 455, vertrek van station Delft om 19.17 aankomst 19.34 uur en van station Zoetermeer om 19.14 aankomst 19.28 uur. De halte in Delfgauw heet: “Delfgauwseplein” en is slechts enkele minuten lopen van het Kerkelijk Centrum.

Vertrek van Delfgauw richting Delft: 22.29, uur, richting Zoetermeer: 22.33 uur. I.v.m. de afsluiting voor alle verkeer van de Sebastiaansbrug in Delft, zijn ook de bustijden en de route iets gewijzigd. (Kijk voor de dienstregeling op: https://www.connexxion.nl/)

Wij brengen de mogelijkheid van carpooling nogmaals onder uw aandacht.
Mocht u belangstelling hebben met iemand mee te rijden, neemt u dan contact op met dhr. L.P. Heurter, telefoon 079-3617947, e-mail: lphrtr@planet.nl.

Gegevens

Datum:
17 oktober 2019
Tijd:
20:00

Organisator

NGV afdeling Delfland
Telefoon:
070-368 33 02
E-mail:
webmaster@delfland.ngv.nl

Locatie

Kerkelijk Centrum Delfgauw
Zuideindseweg 7
Delfgauw, 2645 BD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
015-256 4123