Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Delfgauw – lezing: Van Groteschulte naar Grootscholten, een geslaagde migratie

14 november, 19:30 CET

Evenement Navigatie

Donderdag 14 november 2019 om 19.30 uur

geven Diny Bom en Carla Drubers uit Houten een lezing getiteld: “Van Groteschulte naar Grootscholten, een geslaagde migratie”.
Basis voor de lezing is hun gelijknamige boek waarin zij de geschiedenis van de familie Grootscholten beschrijven. Vanwege de slechte economische situatie in Duitsland aan het begin van de 19e eeuw, vertrekt Barend Groteschulte rond 1814 vanuit het graafschap Lingen naar Nederland en vestigt zich in het Westland waar hij een stukje grond huurt om er aardappels te telen. Hij trouwt en krijgt kinderen, waarvan zijn jongste zoon, Johannes Hermanus, de oorsprong van de Nederlandse tak is. Deze krijgt maar liefst twaalf kinderen en via vier van hen breidt de familie Grootscholte(n) zich uit. Velen blijven, net als hun voorvader Barend, werkzaam in de tuinbouw en in de kerk en nemen deel aan het maatschappelijke leven.

Aansluitend Afdelingsledenvergadering om ca. 21.30 uur na de lezing.

De afdelingsavonden worden gehouden in de grote zaal van het Kerkelijk Centrum Delfgauw, de aanvang is om 19.30 uur. 
Het adres is: Kerkelijk Centrum Delfgauw, Zuideindseweg 7, 2645 BD Delfgauw.

In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid. Achter de kerk bevindt zich ook nog een relatief groot parkeerterrein. Tijdens onze avonden is het toegestaan om ook hierop te parkeren.

Zowel vanuit Delft, het Westland als Zoetermeer is de locatie goed te bereiken.
Zie ook de website van de afdeling.
Per openbaar vervoer is het Centrum prima bereikbaar met EBS bus 455, vertrek van station Delft om 19.17 aankomst 19.34 uur en van station Zoetermeer om 19.14 aankomst 19.28 uur. De halte in Delfgauw heet: “Delfgauwseplein” en is slechts enkele minuten lopen van het Kerkelijk Centrum.

Vertrek van Delfgauw richting Delft: 22.29, uur, richting Zoetermeer: 22.33 uur. I.v.m. de afsluiting voor alle verkeer van de Sebastiaansbrug in Delft, zijn ook de bustijden en de route iets gewijzigd. (Kijk voor de dienstregeling op: https://www.connexxion.nl/)

Wij brengen de mogelijkheid van carpooling nogmaals onder uw aandacht.
Mocht u belangstelling hebben met iemand mee te rijden, neemt u dan contact op met dhr. L.P. Heurter, telefoon 079-3617947, e-mail: lphrtr@planet.nl.

Gegevens

Datum:
14 november
Tijd:
19:30

Organisator

NGV afdeling Delfland
Telefoon:
070-368 33 02
E-mail:
webmaster@delfland.ngv.nl

Locatie

Kerkelijk Centrum Delfgauw
Zuideindseweg 7
Delfgauw, 2645 BD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
015-256 4123