Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Delft – De Stad- en dorpsbeschrijver Lieve van Ollefen en beschrijvingen van Delft en Delfland

27 maart, 20:00

€5,00

Evenement Navigatie

Kunnen we ons Delft nog zo idyllisch voorstellen zoals te zien is op de gravure van Van Ollefen? Hoe zagen Delft en de dorpen in de omgeving er twee eeuwen geleden uit? Waar hielden inwoners zich in het dagelijks leven mee bezig? Wie geïnteresseerd is in deze vragen kan terecht bij de reisbeschrijvingen van ‘stad- en dorpsbeschrijver’ Lieve van Ollefen (1749-1816). Van 1793 tot 1801 werkte hij aan een reeks beschrijvingen van steden en dorpen in Zuid-Holland, en deels Noord-Holland. De ligging van een plaats, bijzondere gebouwen, de bezigheden van de bewoners en de ontstaansgeschiedenis: het komt allemaal aan de orde. Voorafgaand aan iedere beschrijving vinden we schitterende gravures.

Op woensdag 27 maart neemt historicus Sander Wassing u alsnog mee (de lezing weer eerder uitgesteld wegens ziekte) naar de tot nu toe vrijwel onbekende beschrijvingen van Lieve Ollefens.

Hoe volledig is het venster op Delft dat Van Ollefen ons biedt en kloppen de gegevens allemaal? Wie was Lieve van Ollefen? Wat zien we precies op de gravure? Tijdens de lezing komen deze vragen aan de orde en waant u zich in achttiende-eeuws Delft.

Over de spreker:  Sander Wassing volgde de studie waar zijn hart naar uitgaat: geschiedenis, en deed dat aan de Universiteit Leiden.
In 2013 studeerde hij af en sindsdien is hij werkzaam als freelance historicus. Hij organiseert lezingen, schrijft artikelen en verricht archiefonderzoek. Voor Delfia Batavorum hield hij eerder een lezing over de lotgevallen van Delftse beeldenstormers (2016)

De lezing wordt gehouden in de Van der Mandelezaal, Museum Prinsenhof – ingang Oude Delft.

Gegevens

Datum:
27 maart
Tijd:
20:00
Kosten:
€5,00
Website:
http://www.delfia-batavorum.nl/lezingen/lezing-27maart2019

Organisator

Delfia Batavorum
Telefoon:
015-214 45 74
E-mail:
info@delfia-batavorum.nl
Website:
www.delfia-batavorum.nl

Locatie

Museum Prinsenhof, Van Mandelezaal
St. Agathaplein
Delft, 2621HR
+ Google Maps
Telefoon:
(015) 260 23 58
Website:
http://prinsenhof-delft.nl/ontdek-de-collectie/collectie