Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Amsterdam – ‘DNA en Genealogie’

24 februari 2018, 13:00 - 17:00 CET

Gratis

Evenement Navigatie

‘Antwoorden over DNA en Genealogie’

DNA en GENEALOGIE

De NGV afdeling Amsterdam organiseert de ‘gratis’ bijeenkomst “Antwoorden over DNA en Genealogie”

De bijeenkomst wordt gehouden in het CASA-hotel in Amsterdam. (dit hotel  ligt op slechts 300 meter van het metro- en treinstation Amsterdam Amstel. zie http://hotelcasa.nl/nl/locatie/ )

De afdeling schrijft hierover:

Dat deze speciale bijeenkomst allereerst georganiseerd wordt komt omdat zij zoveel vragen krijgen. Vragen over de Leuvense testuitslagen van meer dan honderd “Zonen van Adam”.

Maar ook meer algemene vragen zoals: * Wat heb je als genealoog aan de verschillende DNA-tests? * Wanneer wordt het koffiedik kijken? * Gaan DNA-tests op den duur het ‘gewone’ genealogische werk vervangen?  En: *Aan welke spelregels heb je je bij DNA-onderzoek te houden als genealoog? *Hoe ga je bijvoorbeeld om met personen waarvan je ziet dat je een match hebt? *Waar moet je dan zeker op letten?

Op zaterdag 24 februari wil men proberen zoveel mogelijk van de vragen op het gebied van DNA en genealogie te beantwoorden en ruimte te bieden voor discussie.
De organisatoren van de afdeling zijn nog druk bezig met de invulling van het programma. Twee sprekers zijn echter al zeker:

  • Marc Van den Cloot, projectleider van het “Benelux-DNA-project” van ‘Familiekunde Vlaanderen’. Marc zal de bijeenkomst openen met een korte inleiding over de laatste stand van zaken binnen dit project, en
  •  Maarten Larmuseau, van het Laboratorium van forensische genetica verbonden aan de universiteit Leuven. Hij gaat het een en ander vertellen over de gang van zaken in het Leuvense labo, waarbij hij waarschijnlijk enkele passende anekdotes niet uit de weg zal gaan. Net als Marc zal hij daarnaast proberen al je vragen te antwoorden.

Jouw bijdrage is waardevol
Met de beoogde dagvoorzitter en enkele mogelijke andere deskundigen wordt nog gesproken.

Denk je iets voor ons te kunnen betekenen op deze bijeenkomst? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Meer informatie volgt
Als je e-mailadres bij het secretariaat van de afd. Amsterdam bekend is, ontvang je in de aanloop naar 24 februari nog één of tweemaal een ‘DNA-nieuwsbrief’.

Geef dus je adres dan nú door en mis niets.

En als je vragen hebt over DNA en genealogie. Stel ze nu al!
Wij willen straks die vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Als onze sprekers jouw vraag of vragen tevoren kennen, dan kunnen zij je nog beter te woord staan.

Nog een dringend verzoek: heb je belangstelling? Meld je dan aan.
Iedereen is van harte welkom. Wel vragen wij  om, ook als je nog slechts overweegt te komen, je nu al aan te melden. Het belooft namelijk druk te worden.
Als je nu je belangstelling kenbaar maakt, dan weten wij tijdig of we misschien naar een grotere zaal moeten. De deelname is en blijft gratis.
Aanmelden kan tot woensdag 7 februari, maar doe het dus liever meteen.

Onze mailboxen staan voor je open.

Stuur je aanmelding en / of vraag of vragen naar:
vulsmakappers@gmail.com       en/of   secretaris@amsterdameo.ngv.nl

NB
Deze speciale bijeenkomst van de afdeling Amsterdam, wordt georganiseerd vanwege het 70-jarig bestaan in 2018 en staat mede onder auspiciën van de NGV landelijk.

ZIE OOK: >>>> Nieuwsbericht van 17 februari  >>> er  zijn weer enkele plaatsen beschikbaar voor deelnemers !!! https://ontdekjouwverhaal.nl/nieuws/amsterdam-dna-bijeenkomst-genealogen-weer-plaatsen-beschikbaar/

Gegevens

Datum:
24 februari 2018
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

NGV afdeling Amsterdam en omstreken
E-mail:
monique.plat@ngv.nl

Locatie

CASA-hotel
Eerste Ringdijkstraat 4
Amsterdam, 1097BC
+ Google Maps
Telefoon:
020-6651171
Website:
https://hotelcasa.nl/nl/locatie/