Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Eindhoven – juridische termen in oude geschriften

15 oktober, 20:00 - 22:00 CEST

Evenement Navigatie

De lezing wordt verzorgd door Simon van Wettem.

Oud schrift lezen is op zich al geen sinecure, maar als dan eindelijk duidelijk is dat er vast ende stedich houden staat, of man ende momboir, of in sijnne volle bedde, dan blijft nog steeds de vraag: “Wat wordt daar precies mee bedoeld?”

Tijdens deze lezing zullen zoveel mogelijk termen en begrippen en hun achtergrond kort en krachtig de revue passeren en worden toegelicht en uitgelegd. Het betreft hier overigens een echte lezing, want de stukken waarin zo’n rare juridische omschrijving voorkomt, worden aan u uitgereikt en u wordt daarbij uitgenodigd om méé te lezen! Een mini-cursus ‘Oud Schrift’ is dus als het ware ingebouwd.

De condivident (“mededeler”) is drs. S. van Wetten. Hij geeft al jarenlang cursussen oud schrift, en is gespecialiseerd in het maken van transcripties van stukken uit het oudrechte(r)lijk archief.

Op het einde van deze avond moet voor u een mededeling als

uuijt cracht van ’t recht van naerderschap vernaerdert als naerder van bloede de vercoperen bestaen dan de coper, ende dat met blinckende ende klinckende penningen

geen enkel probleem meer zijn!

Mocht u in uw eigen genealogisch of historisch onderzoek al tegen één of meerdere termen en begrippen zijn aangelopen die u niet kunt plaatsen, geef die woorden of zinnen dan s.v.p. voor 1 oktober door aan het secretariaat, dit stuurt dan de gebundelde vragen naar de heer Van Wettem.

Ook niet-leden van de NGV zijn welkom.

De zaal is open vanaf 19.30 uur.
Bestuursleden en ondersteuners zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Gegevens

Datum:
15 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

NGV afdeling KPL
E-mail:
secretaris@kpl.ngv.nl

Locatie

Wijkcentrum ‘t Trefpunt
Belgiëplein 20
Eindhoven, Noord-Brabant 5628 XJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
040 242 0410
Website:
www.trefpunteindhoven.nl/