Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Utrecht – Ervaringen met DNA-onderzoek

12 september 2018, 20:00 - 22:30

Evenement Navigatie

Op 12 september spreekt Martine Letterie op onze afdelingsavond. Ze zal vertellen over het onderzoek dat ze deed naar de geschiedenis van de Letteries, waarover ze schreef in de Genen van mijn vader. Anders dan de meeste literaire non-fictie boeken beslaat dit boek meer dan twee of drie generaties. Letterie is terug tot ongeveer 1620. Niet alleen hun opstandigheid en heethoofdigheid lieten sporen na in de geschiedenis, maar ook hun bijzondere beroepen. Daarover zal ze ons vertellen en ook over haar recente ervaringen met DNA-onderzoek. Daarover schreef ze meerdere malen in haar column voor Gen.

Biografie Martine Letterie

Martine Letterie werd 12 december 1958 in Amsterdam geboren. Ze groeide op in Voorburg en studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Utrecht, hoofdvak Middelnederlandse Letterkunde. Daarna stond ze ruim twaalf jaar voor de klas als lerares Nederlands op mavo, havo, vwo, meao en gaf de laatste vier jaar daarvan jeugdliteratuur op de Pabo in Doetinchem. Sinds haar eerste jeugdboek in 1996 is ze fulltime schrijver.

Al sinds haar jeugd heeft ze belangstelling voor genealogie. Haar vader deed toen onderzoek naar de geschiedenis van de Letteries. Zelf pakte ze dat begin jaren negentig op. Ze schreef haar eerste artikel over dit onderwerp in het blad Bumper, een jeugdliteratuurblad van Wolters Noordhoff. Het schorriemorrie van de Pruk (1996) haar debuut als jeugdboekenschrijver, was ook gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis. Die bleef daarna de bron vormen voor haar werk. In 2015 verscheen De genen van mijn vader. Een familiegeschiedenis van 400 jaar. Dit non-fictie boek was haar eerste boek voor volwassenen.
Sinds 2016 schrijft zij een column in het blad Gen van het CBG

Gegevens

Datum:
12 september 2018
Tijd:
20:00 - 22:30

Organisator

NGV afdeling Utrecht

Locatie

Zaal achter de Tuindorpkerk, Utrecht
Prof. Suringarlaan 1
Utrecht, 3571 WH Nederland
+ Google Maps