Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Haarlem – Lezing “De raadsels in mijn stamboom”

27 maart, 20:00 - 22:00

Evenement Navigatie

NGV afd. Kennemerland

Lezing “De raadsels in mijn stamboom”

Deze lezing wordt verzorgd door Hans Roelofs.

Het onderzoek naar zijn stamboom bracht Hans Roelofs niet alleen op diverse plaatsen in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Denemarken. De provinciale archieven van Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland en Drenthe met de archieven van Rotterdam, Zierikzee, Amsterdam, Assen, Den Helder, Hasselt en Kleef (Emmerik) werden bezocht. Ook het Nationaal Archief in Den Haag en het Marine museum in Den Helder kwamen aan de beurt.

Zijn genealogisch onderzoek begon in 2008, het jaar dat zijn moeder overleed. Op zijn vader na konden slechts enkele familieleden van moederkant hem enigszins antwoord geven op de vragen die hij stelde over zijn voorouders.

Er waren diverse verhalen opgeschreven of verteld, maar of die op waarheid berustten, werd door anderen ernstig betwijfeld. Er werd gesproken over geruchten, onwaarheden en verzonnen verhalen.

Nadat Hans veel informatie had verzameld, ging hij op zoek naar de eventuele waarheid achter de geruchten, in de hoop een aantal raadsels betreffende zijn afkomst op te lossen.

Dat onderzoek is het onderwerp van de lezing, die geïllustreerd wordt met foto’s en documenten.

Locatie

Ontmoetingscentrum “de-schakel”

Pijnboomstraat 17 Haarlem

De zaal is open om 19:30 uur

Gegevens

Datum:
27 maart
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

NGV Kennemerland

Locatie

Ontmoetingscentrum “de Schakel”
Pijnboomstraat 17
Haarlem, Noord-Holland 2023VN Nederland
+ Google Maps