Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Hoogeveen – Op zoek naar Duitse voorouders, door Rob Dix

januari 20, 14:00 - 16:30

Gratis

Vorig jaar organiseerden we samen met de afd. Groningen een Duitslandmiddag in Norg. Omdat we weten dat er onder de leden nog veel vragen leven, organiseren we een lezing over het zoeken naar Duitse voorouders. Heb je concrete vragen, mail die dan ruim van te voren naar Rob Dix. Onderaan deze pagina staat beschreven hoe je dat moet doen.

De heer Rob Dix, oud-voorzitter van de NGV en deskundig op het gebied van onderzoek in Duitsland, vertelt in zijn presentatie eerst over genealogisch onderzoek in Duitsland in zijn algemeenheid: welke archieven en bronnen zijn beschikbaar, valkuilen en het verschil met onderzoek in Nederland.

Daarna zal hij via internet laten zien welke mogelijkheden de Duitse archieven nu al bieden en wat je bij je online zoektocht kunt verwachten. Want ook in Duitsland gaan de ontwikkelingen snel!

Hij laat ook zien dat je thuis al veel kunt doen voordat je een reis naar Duitsland gaat ondernemen voor onderzoek. ‘Goed beslagen ten ijs komen’, biedt bovendien voordelen in de communicatie in de archieven. En soms liggen resultaten op plaatsen waar je het helemaal niet verwacht.

Ben je vastgelopen in je onderzoek in Duitsland, dan heb je nu de kans je vraag aan Rob voor te leggen. Doe dat tijdig dan kan Rob daar in zijn verhaal rekening mee houden.
Stuur dus je casus, zo concreet mogelijk, naar Rob Dix
onder vermelding van: “Lezing Hoogeveen 20-01-2018, zoekvraag”.

Zowel leden als niet leden zijn van harte welkom!

Gegevens

Datum:
januari 20
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
Gratis

Organisator

NGV Afdeling Drenthe en Noordwest-Overijssel
Telefoon:
0528-272433
E-mail:
webmaster@drenthe.ngv.nl
Website:
https://ontdekjouwverhaal.nl/onze-afdelingen/drenthe/

Locatie

De Vredehorst
Zuidwoldigerweg 32
Hoogeveen, Drenthe 7908 AD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0528-273966
Website:
https://www.kerktijden.nl/gem/726/pkn-geref-kerk-hoogeveen2