Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Breda – Huizenonderzoek als belangrijke bron voor stamboomonderzoek

20 juni 2018, 13:30 - 17:00

Evenement Navigatie

Voordat de vakanties beginnen organiseren wij samen met Stadsarchief Breda op woensdagmiddag 20 juni aanstaande onze laatste stamcafé met presentatie.
Dit keer staat het huizenonderzoek centraal, als belangrijke bron bij stamboomonderzoek. Oud-medewerker van Stadsarchief Breda Mark Buijs is hierbij onze spreker.
Zoals gebruikelijk bent u vanaf 13.30 uur welkom. De presentatie begint om 14,00 uur. Hieronder wat informatie over het onderwerp, geschreven door Mark Buijs.

Het is een mooie zoektocht om je voorouders letterlijk thuis te brengen. Onder-zoek in de meest primaire genealogische bronnen leert je wie je voorouders waren. Je kent hun namen en de bijbehorende jaartallen maar het is ook zeer interessant om te onderzoeken wat ze deden en waar ze woonden. Wie wat verder kijkt in de akten ontdekt adresseringen en bronnen als belastingkohie-ren, bevolkingsregisters en het kadaster.

Veel van de plekken waar voorouders woonden en werkten bestaan nog steeds of zijn aan de hand van archiefbronnen te traceren. Huizenonderzoek zoals deze vorm van archiefonderzoek doorgaans genoemd wordt levert een prachtige zoektocht op. Deze middag krijgt u een introductie in bronnen zoals het kadas-ter, bouwvergunningen en hinderwetvergunningen door Mark Buijs, oud-medewerker van het Stadsarchief Breda en tegenwoordig werkzaam als secre-taris van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Breda.

Gegevens

Datum:
20 juni 2018
Tijd:
13:30 - 17:00

Organisator

NGV afdeling West Noord-Brabant
Telefoon:
06-53573680
E-mail:
secretaris@westnoordbrabant.ngv.nl

Locatie

Stadsarchief Breda
Parade 10
Breda, Noord Brabant 4811 DZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
076-5294420
Website:
https://stadsarchief.breda.nl/