Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Joodse Genealogie

24 februari 2018, 14:00 - 16:00 CET

Evenement Navigatie

De spreekster, mevr. Manja Pach, is lid van de Kring voor Joodse Genealogie en introduceert aan het begin van haar lezing het kwartaalblad “Misjpoge”. Vervolgens zal zij aan de hand van haar eigen kwartierstaat ingaan op de mogelijkheden en problemen van het genealogisch onderzoek naar Joodse voorouders.

Achtergrond informatie
Het onderzoek terug tot 1811 verloopt niet veel anders dan dat van de meeste genealogen al zijn er extra’s en afwijkingen. Om een en ander te kunnen begrijpen en op de juiste wijze te interpreteren is wat achtergrond informatie nodig. Van die informatie voorziet de spreekster haar gehoor ruimschoots. De verschillende groepen binnen de Joodse gemeenschap, de jaartelling, de taal en het taalgebruik ook in officiële documenten, de naamgeving van kinderen en vele tradities, alles komt voorbij.

Genealogie Pach
Na de pauze vertelt mevrouw Pach over haar eigen familie. Wie van haar voorouders ze hoe en waar gevonden heeft. Het treurig lot van een groot aantal van hen in de jaren 1940 – 1945 maakt ook deel uit van haar verhaal. Maar is gelukkig meer dan zorgen en verdriet. Zo heeft ze het bedrijfsarchief van haar grootvader, die lichtbakken maakte voor de spoorstations, teruggevonden, een archief dat vrijwel compleet bewaard gebleven is.

In de pauze en eventueel na de lezing kunnen belangstellenden op de leestafel boeken en tijdschriften inzien die het besprokene aanvullen en illustreren. Kortom een lezing om naar uit te zien. Zet de datum vast in uw agenda!

Gegevens

Datum:
24 februari 2018
Tijd:
14:00 - 16:00

Organisator

NGV afdeling Achterhoek en Liemers
Website:
https://ontdekjouwverhaal.nl/onze-afdelingen/achterhoek-en-liemers/

Locatie

Kulturhus Vorden
Raadhuisstraat 6
Vorden, 7251 AB
+ Google Maps
Telefoon:
0575-552722
Website:
http://kulturhusvorden.nl/content/Contact.html