Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Kapelle – DNA wijst de weg! (NGV Zeeland)

24 februari 2018, 14:00 - 17:00 CET

Gratis

Evenement Navigatie

DNA streng blauwe achtergrond
DNA streng

Een zgn. “brick wall” in uw stamboomonderzoek? Een geëmigreerde tak van de familie waarvan nooit meer iets is vernomen? Een onbekende vader en grootvader, waardoor er meer witte vlekken in de kwartierstaat zitten dan prettig is?  Misschien is het onderzoek van DNA de oplossing.
Els Leijs (familiedetective en DNA deskundige) pleit ervoor de oudste familieleden een autosomaal DNA test te laten doen, om hun profiel vast te leggen en daarmee te gaan zoeken. In tegenstelling tot een Y test, die alleen betrekking heeft op voorouders in de mannelijke lijn, geeft deze test informatie over het grootste deel van al je voorouders tot 5 à 6 generaties terug.
Els Leijs gebruikt dit soort testen om directe biologische familie te vinden voor haar cliënten, meestal vaders, maar ook grootvaders. Zo is zij ook op zoek naar verschillende Engelse, Canadese en Amerikaanse bevrijders.
Zij laat ons zien hoe je familieleden kunt vinden, ook als die zelf geen DNA test hebben gedaan. Zij legt uit wat de verschillen zijn tussen de grootste aanbieders op deze markt: Ancestry, 23andMe, FamilytreeDNA en MyHeritage en de nieuwkomer Living DNA. Maar ook waarschuwt ze ons: misschien komen er wel zaken aan het licht die je niet had willen weten!?

Voor meer informatie over Els Leijs: http://www.familiezoeken.nl/dna/

Gegevens

Datum:
24 februari 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

De Vroone
C.D. Vereekestraat 74
Kapelle, 4421 CE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0113 341 954
Website:
http://vroone.nl/

Organisator

NGV afdeling Zeeland
Telefoon:
0115 648213
E-mail:
secretaris@zeeland.ngv.nl