Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Middelburg – Wegwijs op de vernieuwde website van het Zeeuws Archief.

21 oktober 2019, 14:00 - 16:00 CEST

Gratis

Evenement Navigatie

Archief cursus ‘Zoeken en vinden’

Wegwijs op de vernieuwde website van het Zeeuws Archief.
Een korte cursus van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit.De vernieuwde website van het Zeeuws Archief biedt veel mogelijkheden om zelf onderzoek te doen.

Via de optie ‘Doorzoek het archief’ op de homepage zoek je zowel in de website met nieuws, verhalen en zoekgidsen als in de archieven en collecties.
Via de menu-optie ‘Onderzoek-het-zelf’ kun je gericht zoeken naar bijvoorbeeld archiefstukken in de ruim 2000 archieven en collecties. Of het nu gaat om middeleeuwse charters, notulenboeken, oude kaarten, prenten, brieven, foto’s of akten van de burgerlijke stand: van alles is te vinden.
Sommige documenten zijn zelfs gescand, zodat ze direct geraadpleegd kunnen worden. Anderen zijn in te zien in de studiezaal.

Twee medewerkers van het Zeeuws Archief, web-coördinator Roosanne Goudbeek en archivaris Leo Hollestelle, laten zien hoe de nieuwe website van het Zeeuws Archief is ingericht.

Behalve inzicht in de mogelijkheden om te zoeken en te vinden, wordt aandacht besteed aan de online zoekgidsen op de website.
Deze zoekgidsen helpen bij het doen van onderzoek.

• Docenten: mevrouw R. Goudbeek en de heer L.M. Hollestelle
Aanmelden vooraf (vanaf het einde van de zomer) via Zeeuwse Volksuniversiteit, Middelburg

https://www.volksuniversiteitzeeland.nl/archief/zoeken-en-vinden-website/ menu-optie Archief, cursus ‘Zoeken en vinden’ • https://www.volksuniversiteitzeeland.nl/order/cart/

Gegevens

Datum:
21 oktober 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Zeeuws Archief
Hofplein 16
Middelburg, Zeeland 4331CK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0118 678 800
Website:
www.zeeuwsarchief.nl/educatie-en-exposities