Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Pijnacker – Lezing over ‘Jan van Brederode’ door Frits van Oostrom

14 november 2018, 20:00

€5,00

Evenement Navigatie

Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos als ridderlijke huurling. Hij nam deel aan de Slag bij Azincourt in 1415 en eindigde in een naamloos graf.

In het boek ‘Nobel Streven’, het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Bredero, reconstrueert Frits van Oostrom de loop van Bredero’s bizarre leven. Het is met verbluffende details en vol geestdrift geschreven.
Op 28 oktober 2018 is dit boek bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs.

Rechercheur van de Middeleeuwen, zo werd Frits van Ooststrom door Bas Blokker in de NRC omschreven. Prof. dr. Frits van Oostrom is hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en winnaar van o.a de AKO Literatuur Prijs en de Spinoza Prijs. Hij was voorzitter van de Commissie die de Nederlandse Canon in 2006 presenteerde. Als geen ander weet hij in lezingen de duistere Middeleeuwen tot leven te wekken.

Recent ontving Frits van Oostrom de Gouden Penning van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunst, Hij is de eerste Nederlander die deze belangrijke penning in ontvangst mocht nemen. Hij was een van de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs. Nobel Streven won. Op 28 oktober 2018 ontving Frits van Oostrom de prijs. Inmiddels zijn er al 600.000 exemplaren van deze biografie verkocht.

De lezing vindt plaats op woensdag 14 november 2018 in ‘De Acker’, Park Berkenoord 2, Pijnacker. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Boekhandel van Atten te Pijnacker.

De toegang is gratis voor leden. Belangstellende niet-leden zijn ook van harte welkom (bijdrage € 5,-).
 

Gegevens

Datum:
14 november 2018
Tijd:
20:00
Kosten:
€5,00
Website:
http://www.hgop-pijnacker.nl/komende-activiteiten.html

Organisator

Historisch Genootschap Oud-Pijnacker
Telefoon:
06-20349066
E-mail:
hgop.pijnacker@gmail.com
Website:
www.hgop-pijnacker.nl

Locatie

De Acker
Park Berkenoord 2
Pijnacker, 2641 CX
+ Google Maps