Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Tiel – Aldfaer, een gratis genealogie programma

16 april, 20:00 - 22:00

Evenement Navigatie

Aldfaer, een gratis genealogie programma

Spreker: Johan IJntema, e-mail adres bekend bij de webredacteur.

Aldfaer is misschien niet het beste, maar wel het meest gebruikte genealogische programma op de pc. Niet op een tablet, tenzij er het volledige Windowsbesturingssysteem op staat.

Waarom zo’n programma op een pc? Vanwege de ontwikkelingen op het gebied van de techniek. Bij onze (voor)ouders was het ‘Van horen zeggen’ en ging het op papier verder. Daarna via een tekstverwerker in de computer. Maar als dan het verhaal niet meer goed verteld kan worden omdat het te veel details bevat, dan wil je het toch laten zien of lezen. Of op drie verschillende manieren tonen. En steeds weer als het net is aangepast of uitgebreid. Daarvoor is een genealogisch programma het ideale gereedschap.

Aan familieonderzoek, stamboomonderzoek of hoe je het ook noemt, zijn er twee momenten van geluk aan deze verslaving. Dat is wanneer je weer wat nieuws vindt en wanneer je het resultaat kan laten zien aan…vul maar in…

Alfaer is zo’n genealogisch programma. Gratis, voor Windows en in het Nederlands. In deze presentatie zal het in-/aanvullen worden getoond en de uitvoermogelijkheden. Daarnaast nog een paar andere mogelijkheden zoals statistieken en aantekeningen.

Zaal open: 19:30 uur.

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

N.G.V. afdeling Betuwe
E-mail:
ngvbetuwe@gmail.com
Website:
https://ontdekjouwverhaal.nl/onze-afdelingen/betuwe/

Locatie

Regionaal Archief Rivierenland
J.S. de Jongplein 3
Tiel, Gelderland 4003 EL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344 612 230
Website:
http://regionaalarchiefrivierenland.nl