Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Borne-Lezing “Papiermolens in Twente”

12 oktober 2019, 14:00 - 16:00 CEST

Evenement Navigatie

De heer W. Bosch houdt een lezing over “Papiermolens in Twente”
Twente was in het verleden bekend om z’n textiel en metaalnijverheid. Toch was ook papier in de 18e eeuw een product dat hier succesvol werd vervaardigd. In deze lezing geeft grafischontwerper Willie Bosch een overzicht van de 11 papiermolens die hier hebben gestaan en hoe het handgeschept papier gemaakt werd.

Deze papiermolens zijn gebouwd in de omgeving van Mander, Hezingen/Nutter, Oud-Ootmarsum, Geesteren, Oldenzaal, Deurningen en net over de grens in Wilsum(Duitsland). In de lezing worden niet alleen namen van de eigenaren, maar ook van de vele werknemers genoemd. Een en ander wordt met behulp van een Powerpoint demonstratie verteld. Tevens kan hij ook materialen laten zien die bij het papier “scheppen” worden gebruikt.

De zaal is open vanaf 13:00 uur.
Voorafgaand aan de lezingen kunt u komen met allerlei vragen op het gebied van Genealogie. Boeken met diverse onderwerpen van belang voor de genealoog zijn in te kijken. Daarnaast zijn aanwezig de Genealogische Databank Twente (GDT) en de scans van onze bidprentjes en rouwbrieven.

Alle bijeenkomsten worden gehouden in het Parochiehuis de “Stefans-Hof van de St. Stephanuskerk, Grotestraat 207, te Borne. U kunt gratis parkeren in de parkeergarage van de gemeente Borne.

Informatie over parkeerplaatsen in Borne: klik hier.

 

Gegevens

Datum:
12 oktober 2019
Tijd:
14:00 - 16:00

Organisator

NGV werkgebied Twente

Locatie

Stefanshof
Grotestraat 207
Borne, 7622GH Nederland
+ Google Maps