Laden Evenementen

Vreeswijk – Excursie Museumwerf 18 april 2020 GAAT NIET DOOR!

18 april, 13:00 - 17:30 CEST

Evenement Navigatie

Excursie Museumwerf Vreeswijk 18 april 2020

Op zaterdag 18 april 2020 organiseren wij een excursie naar de Museumwerf Vreeswijk. De Museumwerf is een nog werkende scheepswerf waar historische schepen worden onderhouden, gerepareerd en gerestaureerd.
In het Bezoekerscentrum wordt een beeld geschetst van het schippersdorp Vreeswijk. Met een tweetal maquettes worden de verschillen tussen de bebouwing rond 1915 en de huidige bebouwing weergegeven. Tevens zijn met behulp van panelen de waterwegen, sluizen en dorpsgezichten uit de historie van Vreeswijk aangegeven.
Het Expositiecentrum toont een overzicht van de binnenvaart. Hier wordt uitleg gegeven over welke typen schepen er waren, hoe ze gebouwd werden, hoe ze voortbewogen werden, en over het leven van de schippers aan boord.
In het Buitenmuseum zijn enkele gerestaureerde schepen, de helling, een roef (schippersverblijf), oude gereedschappen en ankers te zien. Zie ook de website www.museumwerf.nl.

Het museumbezoek zullen we combineren met een wandeling door de oude dorpskern van het schippersdorp Vreeswijk onder leiding van een gids van de Gidsengroep Vreeswijk.
Het programma en informatie over aanmelden, kosten en bereikbaarheid treft u hieronder aan.

Programma

 

13.15-13.30 uur Verzamelen bij de entree van de Museumwerf, Wierselaan 113, 3433 ZS Nieuwegein
13.30-15.00 uur Groep 1: rondleiding museum en over de werf
Groep 2: wandeling door oud-Vreeswijk
15.00-15.30 uur Pauze met koffie of thee met gebakje in het Theehuys
15.30-17.00 uur Groep 1: wandeling door oud-Vreeswijk
Groep 2: rondleiding museum en over de werf
17.00-17.30 uur Afsluiting met een drankje in het Theehuys

De excursie staat open voor alle belangstellenden. Neem dus gerust een introducé mee.

Aanmelden
U kunt zich tot 11 april aanmelden voor de excursie bij Marijke Lambermont, e-mail: m-lambermont@ziggo.nl met vermelding van: uw naam, woonplaats en aantal personen.
Kosten
De kosten van de excursie bedragen € 22,50 per persoon, inclusief koffie/thee, gebakje en drankje. U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer NL73 INGB 0589 6198 02 t.n.v. Nederlandse Genealogische
Vereniging, o.v.v. Museumwerf Vreeswijk – afd. Utrecht.

Bereikbaarheid
De Museumwerf is met het openbaar vervoer te bereiken met U-OV Bus 65, vertrek elk half uur vanaf Utrecht, Bushalte CS Jaarbeurszijde (Perron C7). Uitstappen bij bushalte Museumwerf Vreeswijk, Nieuwegein.

Komt u met de auto dan kunt u (beperkt) parkeren op het parkeerterrein rechts naast de toegang, in de woonwijk, in het verlengde van de Wierselaan bij het Fort (2 minuten lopen) of aan de overkant van het water (Prins Hendriklaan) met toegang tot de werf middels het handbediende voetveer.

Gegevens

Datum:
18 april
Tijd:
13:00 - 17:30