Laden Evenementen

WNB Stamboomcafé plus presentatie

maart 21, 13:00 - 17:00

Opening Park Trekpot te Breda in 1933. Foto: Persbureau Het Zuiden. (Beeldcollectie Stadsarchief Breda)

Stamboomcafé
Geniet je ook zo van de verhalen uit Verborgen Verleden? En zou je eigenlijk ook wel willen weten of er verborgen verhalen in je eigen familie zitten? Maar hoe pak je dan zoiets aan? Misschien is een voorvader ook wel soldaat geweest in het leger van Napoleon. Of kwam hij vanuit een ander land naar Holland, op zoek naar werk en geluk.

Ook zo benieuwd naar jouw familiegeschiedenis? Naar de voorouders van je opa, de kinderen van je oudtante? Waar kwamen zij vandaan en wat was hun beroep?
Als je antwoorden zoekt op vragen naar je verborgen verleden dan is dit stamboomcafé misschien echt iets voor jou. Medewerkers van de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling West Noord-Brabant en het Stadsarchief Breda helpen je graag op weg bij het stamboomonderzoek!
Bezoekers kunnen hun vragen stellen, aangeven waar ze ‘vastlopen’ in hun stamboomonderzoek en hulp krijgen bij het gebruik van de databases op de website van het archief. Voor vragen bij het gebruik van enkele computerprogramma’s voor genealogisch onderzoek is een helpdesk aanwezig.

Presentatie
Hierover wordt u nog nader geïnformeerd

Gegevens

Datum:
maart 21
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Stadsarchief Breda
Parade 10
Breda, Noord Brabant 4811 DZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
076-5294420
Website:
https://stadsarchief.breda.nl/