Voorouders uit de Alblasserwaard

Genealogie Alblasserwaard

Dit is een aardige website van Jonnie en Fred Stuij. Hier kunt u gratis en onbeperkt zoeken naar voorouders uit de Alblasserwaard. Een unieke polder in Zuid-Holland-Zuid.

Voor het bezoeken van de database heeft u een inlogcode nodig. U verkrijgt deze als u zich registreert. U ontvangt na goedkeuring door de beheerder een persoonlijke inlog waarmee u toegang krijgt tot de database. Registratie is nodig omdat web crawlers continue de website indexeren en hierdoor zorgen  voor ontzettend veel dataverkeer en extra belasting van de server.
En niet onbelangrijk, er zijn crawlers die met de verworven data minder zorgvuldig omgaan en u zult begrijpen dat wij streven naar een optimaal bereikbare server en bescherming van de genealogische gegevens.

Wij trachten zo zorgvuldig mogelijk te werken. Ondanks dat adviseren wij u om gegevens te checken bij de bron. Het invoeren van gegevens is mensenwerk en u weet waar gewerkt wordt, worden soms ook foutjes gemaakt.

Bij het invoeren van gegevens beperken wij ons – om het overzichtelijk te houden – tot personen uit de Alblasserwaard met circa 2 generaties terug buiten de Alblasserwaard. In sommige gevallen is de stamlijn verder uitgewerkt.

Staan uw voorouders ook op deze website? Misschien wilt u een foto van hen met ons delen. U kunt deze rechtstreeks naar ons uploaden via de “stuur foto” knop op de persoonspagina’s.
Een groot deel van de foto’s op deze website is voorzien van het watermerk Genealogie Alblasserwaard. Dit doen wij om ongewenst cq commercieel gebruik te beperken. Voor het copyright op foto’s verwijzen naar de bronvermelding onder de foto’s. Mocht u voor uw genealogie een foto zonder watermerk wensen (indien aanwezig) dan kunt u deze natuurlijk aanvragen en u ontvangt deze dan in uw mailbox.

Alle informatie is met bronvermelding naar Genealogie Alblasserwaard vrij te gebruiken voor genealogisch onderzoek. Bij publicatie dienen de wettelijke privacyregels in acht te worden genomen. In deze database zijn de gegevens van personen die na 1918 zijn geboren en waarvan geen overlijdensdatum bekend is, afgeschermd. Mocht u ondanks ons filter gegevens tegenkomen waarvan u weet dat deze persoon nog in leven is of al is overleden, laat u het ons dan a.u.b. weten. Wij corrigeren graag.

https://alblasserwaard-genealogie.nl/

Jw.koten@hccnet.nl