2018-05-10 GEDCOM 5.5.1 Geannoteerde editie GEDCOM 5.5.1-specificatie, verbeterd en verbeterd

De FamilySearch GEDCOM 5.5.1 Specificatie Geannoteerde editie (TFG551SAE) is beschikbaar. Dit is geen nieuwe GEDCOM-versie. Dit is een verbeterde versie van de huidige GEDCOM-versie. In deze geannoteerde editie is de volledige FamilySearch GEDCOM 5.5.1-specificatie, verbeterd met correcties en uitgebreid met annotaties.

De annotaties zijn gevarieerd van aard. Er zijn foutencorrecties, commentaar over verschillen met GEDCOM versie 5.5, observaties over de structuur van GEDCOM-bestanden, notities betekenis van sommige secties, verduidelijkingen van verwarrende delen en resoluties van tegenstrijdigheden. Verschillende annotaties bieden advies, richtlijnen en beste praktijken, vaak met links naar relevante artikelen.

Een bonussectie biedt uitgebreide ANSEL Unicode-tabellen, ANSEL / Unicode-conversiealgoritmen, een kort overzicht van GEDCOM-validatoren en een GEDCOM 5.5.1-versie-detectiealgoritme (nodig vanwege afgekapte GEDCOM-versienummers).
voorbeelden

De geannoteerde editie corrigeert duidelijke fouten, zoals de onpraktisch kleine maximale lengte van mediabestandsnamen. Het neemt nota van niet voor de hand liggende fouten, zoals het weglaten van het tabblad als een wettig teken in gebruikerstekst. Het corrigeert foutieve definities, in de GEDCOM-grammatica, in de lineage-gekoppelde vorm en de bijlage. Het voegt nuttige observaties toe, feiten die ontwikkelaars misschien niet meteen opmerken, zoals dat het legitiem is dat ID’s spaties bevatten. Het biedt verschillende best practices, waaronder best practices voor tekensets en coderingen, evenals CONC- en CONT-gebruik.
bevestigingen

hoeveel kost het?

De geannoteerde editie is auteursrechtelijk beschermde publicatie beschikbaar als een gratis download. Zie verder https://www.tamurajones.net/GEDCOM551AnnotatedEdition.xhtml

 

reacties naar jw.koten@hccnet.nl