Verslag van RootsTech 2018

RootsTech2018  het grote VS genealogen congres, werd gehouden in Salt Lake City op 28 februari tot 3 maart. Het was een geweldig evenement! Om een indruk te geven van deze gebeurtenis waarover ik eerder al schreef zie vroegere pagina op deze site. Het is een enorme gebeurtenis die een beeldt geeft van de Amerikaanse genealogie en tevens over  toekomstige ontwikkelingen. Wie geïnteresseerd is kan  op pagina van de site van Rootstech kijken. https://blog.eogn.com/2018/03/05/a-report-from-rootstech2018-with-pictures/

 
De drukte was enorm. ongeveer 14.000 genealogen woonden de sessies op woensdag, donderdag en vrijdag bij.  Zaterdag was Family Discovery Day, waarbij een extra 12.000 volwassenen en tieners sessies bijwoonden die speciaal waren ontworpen voor leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Soms kon je nauwelijks je voortbewegen door de menigte mensen in de gangen en in de tentoonstellingshal.
Meer dan 200 presentaties over een breed scala aan onderwerpen uit de familiegeschiedenis plus een expositieruimte die gevuld was met honderden leveranciers die hun producten en diensten presenteerden. Men kan over de gebeurtenissen van elke dag schrijven, maar er lijkt weinig behoefte aan deze beschrijvingen. Je kunt nog veel meer leren en zelfs video’s van veel van de sessies bekijken door te beginnen op https://www.rootstech.org en vervolgens door de vele pagina’s met informatie, foto’s en video’s op die site te bladeren. Ik kan de video vooral aanbevelen op https://youtu.be/fM1OLBP6YSo.

 

RootsTech2019 wordt gehouden op 27 februari – 2 maart 2019. Het wordt nog groter (!) En beter dan de editie van dit jaar, als dat mogelijk is. Het zal opnieuw worden gehouden in het Salt Palace in Salt Lake City. U kunt meer informatie vinden op: https://www.rootstech.org.