Amerikanen volgen 400-jarige slavenroute

Ongeveer 250 Afro-Amerikanen verzamelden zich in het Cape Coast Castle, Ghana, ter gelegenheid van de 400e verjaardag van de aankomst van het eerste schip van tot slaaf gemaakte Afrikanen naar het Engelse Noord-Amerika in 1619.

Terwijl dit aan de gang was, hadden tientallen en duizenden Afro-Amerikanen zich verzameld in de Chesapeake Bay in Hampton, Virginia, om dezelfde activiteit te herdenken.

Tijdens een emotionele ceremonie in het Cape Coast Castle, een van de ongeveer veertig slavenkastelen gebouwd in de Gold Coast (Ghana), ontdekten meer dan 70 families hun afkomst tijdens de African Ancestry DNA-ontdekking die misschien wel de grootste ooit op het continent is.

AfricanAncestry.com gebruikte de meest uitgebreide database van inheemse Afrikaanse genetische sequenties die er zijn om hun afkomst terug te voeren naar specifieke Afrikaanse landen van vandaag en etnische herkomstgroepen die meer dan 500 jaar geleden teruggaan, het enige bedrijf dat dit kan doen.

Ze werden verwelkomd met een koninklijke durbar in Ghana, waaraan de president van Ghana, Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, de leiders en mensen van Jamestown, Accra, meedeed

Dit is een klassiek voorbeeld hoe DNA-studies invloed heeft op de bewustwording van Afro-Amerikanen en de internationale samenhang verstevigd.
www.ghanaweb.com

Jw.koten@hccnet.nl