Bericht van FamilySearch: Genealogie Hoogtepunten

 

 

FamilySearch International is de grootste genealogische organisatie ter wereld. FamilySearch is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, gesponsord door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Miljoenen mensen gebruiken FamilySearch-records, bronnen en services om meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis. Om te helpen bij dit geweldige streven, zijn FamilySearch en zijn voorgangers actief bezig met het verzamelen, bewaren en delen van genealogische records over de hele wereld gedurende meer dan 100 jaar. Klanten kunnen FamilySearch-services en -bronnen gratis online gebruiken op FamilySearch.org of via meer dan 5000 centra voor familiegeschiedenis in 129 landen, waaronder de belangrijkste bibliotheek voor familiegeschiedenis in Salt Lake City, Utah.

   

activiteiten

FamilySearch 2018 Searchable Records Published Infographic Salt Lake City, Utah (4 januari 2019), FamilySearch International, is momenteel wereldleider in het helpen van mensen bij het ontdekken van hun familiegeschiedenis, publiceerde zijn jaarlijkse overzicht van zijn inspanningen in 2018. Een belangrijk FamilySearch-initiatief is: vereenvoudig de familiegeschiedenis en vergroot de ontdekking ervaringen voor beginners. In 2018 publiceerde FamilySearch honderden miljoenen nieuwe, gratis historische records online, verstrekte persoonlijke, interactieve leermogelijkheden, opende nieuwe faciliteiten en creëerde effectievere zoek ervaringen op FamilySearch.org. (Zoek deze aankondiging en alle zes gerelateerde infographics in de FamilySearch Newsroom)

snelle digitalisering

FamilySearch heeft de grootste verzameling genealogische en historische gegevens ter wereld en 5,8 miljard daarvan zijn nu online doorzoekbaar. Trouw aan zijn missie om gezinnen te verbinden, publiceerde FamilySearch zijn twee miljardste digitale afbeeldingen  van historische records online. Familysearch blijft records toevoegen met een snelheid van meer dan 300 miljoen nieuwe records en afbeeldingen per jaar. Meer dan 300.000 online vrijwilligers hebben in meer dan 11 miljoen uren opgeofferd om 122 miljoen nieuwe records te indexeren, waardoor men deze gemakkelijk op de naam van een voorouder kan zoeken.

aanwinsten

FamilySearch publiceerde belangrijke nieuwe collecties uit de oorlog van 1812 en de Eerste Wereldoorlog. Militaire records vormen een schatkamer van grotendeels onderbenutte platenverzamelingen. Ze kunnen helpen informatie over soldaten en hun families en levens te vinden. Een andere belangrijke verzameling die werd gepubliceerd, was het complete archief van Ellis Island en Castle Garden Records online. Tegenwoordig hebben meer dan 100 miljoen Amerikanen minstens één voorouder die op Ellis Island is gekomen.

 

wereldstamboom

De populaire, gratis FamilySearch Family Tree had 1,6 miljoen bijdragen voor het jaar, die 28 miljoen nieuwe mensen aan de wereldwijde stamboom hebben toegevoegd. Het totale aantal doorzoekbare mensen is nu 1,21 miljard. Gebruikers hebben ook 241 miljoen bronnen toegevoegd aan hun voorouder pagina’s.

nieuwe tools

Nieuwe tools maken online zoekopdrachten gemakkelijker met een reeks hulpmiddelen. De krachtige FamilySearch Family Tree mobiele app heeft nu meer dan 90 procent van de functionaliteit van FamilySearch.org’s Family Tree-functie.

 

FamilySearch-ontwikkelteams werken hard om de effectiviteit van de bibliotheek en die van meer dan 5.000 lokale centra over de hele wereld te vergroten. Gedurende het jaar werden 72 nieuwe centra gebouwd om de gebruikerstoegang te vergroten. In januari 2018 opende een nieuw FamilySearch-centrum van 8000 vierkante meter in Lehi, Utah, en de spade werd in de  grond gestoken voor een nieuw Ogden Utah FamilySearch Center.

 

RootsTech 2018 was een groot succes en biedt up-to-date informatie over middelen en zoektechnieken. Meer dan 125.000 deelnemers hebben persoonlijk en online deelgenomen. Het hele jaar door zijn de lezingen opnieuw uitgezonden en zijn er berichten op het RootsTech-blog verschenen.

jw.koten@hccnet.nl