Buisjes voor DNA-transport komen van dezelfde firma

Alle containers voor DNA-transport komen van dezelfde onderneming

De plastic tubes waarin het slijm voor een DNA-test worden opgevangen, komen bijna allemaal van één bedrijf nl Oro-Sure. Het ontwerpen van zulk een plastic container klinkt misschien niet als een verbijsterende uitvinding, maar speekselmonsters zijn buitengewoon gevoelig voor tijd, temperatuur en andere factoren. De genetische informatie die daarin wordt gecodeerd kan gemakkelijk worden afgebroken als ze niet op de juiste manier wordt opgeslagen.

Voor bedrijven die goedkope DNA-analyse aanbieden, is het veilig vervoeren van speeksel geen sinecure. Elk monster van een halve theelepel moet vertragingen in de bezorging overleven en eventueel een hete of koude omgeving waaraan het materiaal wordt blootgesteld op zijn reis door het postsysteem, onveranderd moeten doorstaan Men moet de container zodanig ontwerpen dat het in de buis spuwen, de buis sluiten, de buis openen, en het opsturen geen grote problemen geeft.

De T-vormige buizen van OraSure bevatten een gepatenteerde mix van vloeibare conserveermiddelen. Nadat je in de container hebt gespuwd, knipt men de dop dicht door een membraan met de chemische mix. Bij kamertemperatuur kan een monster langer dan twee jaar in een van de buizen blijven. Naast het helpen van het monster om omgevingsfactoren te weerstaan, minimaliseren de chemicaliën de kans dat alle niet-menselijke DNA bacteriën in het specimen vermeerderen. In Speeksel zitten veel bacteriën en andere dingen in. DNA van deze bacteriën mogen niet het menselijke DNA verontreinigen.
De buizen van OraSure zijn de enige die de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft goedgekeurd. Elk belangrijk Amerikaans bedrijf op het gebied van DNA-tests voor consumenten gebruikt ze.