De beste 3 US-genealogische programma’s 2018

Family Historian
Beste programma
Family Historian uw beste softwaremogelijkheid voor de verwerking van uw familiegegevens. Niet alleen heeft het de gegevens van GEDCOM-bestanden het nauwkeurigst geïnterpreteerd (waardoor het gemakkelijk is om gegevens van andere familieleden te integreren), maar de interface was ook het gemakkelijkst te gebruiken.
De scrapbooktools zijn ook effectief en gemakkelijk te vinden. Bovendien maakt Family Historian’s integratie met online databases het een krachtige genealogische tool. Slechts twee genealogische programma’s interpreteerden perfect gegevens in GEDCOM-bestanden – en Family Historian was daar een van. Men heeft vier GEDCOM-bestanden geïmporteerd – twee zeer grote records en twee kleinere- records die ik speciaal heb gemaakt om het vermogen van elk programma om lastige informatie te interpreteren, zoals homohuwelijken, polygame relaties en gemengde gezinnen, te testen. Elk van deze records bevatte mediabestanden, herinneringen, notities, begraafplaatsen en meer. Family Historician interpreteerde de gegevens en verwerkte de records zonder fouten in het formaat. Als iemand anders in uw familie al veel onderzoek heeft gedaan, is dit het beste programma om uw gegevens in uw eigen archief op te nemen. Familiegeschiedenis ontving de hoogste cijfers voor gebruiksgemak. Het is gemakkelijk om te navigeren, met bijna geen leercurve. Met de menu’s met tabbladen kunt u gegevens snel en moeiteloos invoeren, omdat men geen nieuwe vensters hoeft te openen voor elk stukje informatie dat u wilt invoeren. Als men genealogie uren achter elkaar uitvoert, kan het openen en sluiten van vensters een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan uw werk toevoegen. Het is ook een van de weinige programma’s met een tijdbesparende functie voor ongedaan maken / opnieuw uitvoeren.

Positief  
  Onberispelijke GEDCOM-nauwkeurigheid
    Eenvoudigste interface om te navigeren
    Zeer goede kladbooktools

Negatief

    Basisgrafiekontwerpen
    Geen ondersteuning voor DNA-records
    Mapping tool is moeilijk te vinden

Legacy Family Tree
Beste prijs/kwaliteit verhopuding

Legacy Family Tree is uit de tests en onderzoek naar voren gekomen als een van de best presterende stamboomapps vanwege zijn uitstekende databeheer en onderzoekstools. De interface is een beetje verouderd, maar het is zeer effectief en gemakkelijk te gebruiken. Het belangrijkste was dat Legacy Family Tree een van de slechts twee programma’s was met 100 procent nauwkeurigheid in mijn GEDCOM-test. Dit komt overeen met het beste genealogische software, maar het kost minder. Om deze reden is het onze keuze voor de beste genealogische software.
In een GEDCOM-invoertests werden vier genealogische gegevens gebruikt om te bepalen hoe goed elk programma dit universele genealogische bestandsformaat interpreteerde. Legacy Family Tree en Family Historian waren de enige programma’s die perfecte scores verdienden. Dit waren ook geen eenvoudige records. Twee van de bestanden bevatten meer dan 1000 familienamen, waaronder mediabestanden, notities, herinneringen en meer. Ik heb met opzet de andere twee GEDCOM-records moeilijk gemaakt voor genealogische software om te interpreteren door homohuwelijken, polygame families en gemengde gezinnen op te nemen. De nauwkeurigheid van Legacy Family Tree maakt het ideaal om het eigen onderzoek van een familielid te integreren. Legacy Family Tree ontving A-cijfers voor navigatie en gegevensinvoer in mijn gebruikstests. De interface is aangenaam eenvoudig, niet overweldigend zoals veel van de programma’s die ik heb besproken. Dit maakt het gemakkelijk om gegevens te beheren, vooral als er zo veel in te verliezen is. Ook de automatische waarschuwingen die de software gaf toen mogelijk verkeerde informatie werd ingevoerd, zoals als een ouder die te jong was op de ingevoerde huwelijksdatum of te oud bij de dood werkte vlekkeloos.
Positief

    Perfect voor het importeren van GEDCOM-bestanden
    Zeer eenvoudig in gebruik
    Uitstekende kladbooktools

Negatief

    Geen ongedaan maken / opnieuw uitvoeren gereedschap
    Geen hints om te helpen met onderzoek
    De grafiekkwaliteit is gemiddeld

Heredis 2018
Beste grafische mogelijkheden

Heredis 2018 was niet indrukwekkend, vooral vanwege zijn ondermaatse GEDCOM-nauwkeurigheid. Het is zelfs helemaal niet gelukt om sommige complexe GEDCOM-testbestanden te importeren. De grafieken van de software zijn echter ongeëvenaard qua aantal, kwaliteit, variëteit en stijl. Als men vooral genealogiscce software wil om stambomen, genealogie-rapportages en boeken uit te printen, is Heredis 2018 de beste optie.
De software heeft meer kaartopties dan elke andere app. Er zijn 45 diagrammen en 33 rapportstijlen waaruit men kan kiezen – bijna het dubbele van de opties die andere programma’s hebben. De selectie omvat kaarten met actuele bomen als achtergrond, grafieken met fraaie ontwerpen die mensen met elkaar verbinden en kaarten die zijn gemaakt om er uit te zien als antieke rollen. De kaarten van Heredis zijn van voldoende hoge kwaliteit die u kunt afdrukken en inlijsten. In veel opzichten is Heredis is een favoriete interface om in te werken vanwege zijn moderne ontwerp en aanpasbare tools. Het geeft niet het gevoel dat het in de jaren negentig is ontworpen zoals sommige van zijn concurrenten doen. De op een module gebaseerde interface is zelfs volledig aanpasbaar, zodat men deze kan aanpassen aan uw voorkeuren, zodat deze ideaal is voor zowel beginners als gevorderden. Heredis mist gereedschappen voor ongedaan maken en opnieuw uitvoeren en biedt geen hulp-hints bij uw onderzoek. Het heeft ook geen takenlijst en maakt niet automatisch een back-up van uw gegevens.

Positief

  Hoogste kwaliteitskaarten met de meeste opties
    Volledig aanpasbare interface
    Uitstekende integratie van mediabestanden

Negatief

    Er wordt niet automatisch een back-up gemaakt van gegevens
    Geen ongedaan maken of opnieuw uitvoeren gereedschap
    Presteerde niet goed in de GEDCOM-test