faceboek deactiveren

Dit bericht verscheen bij computertotaal zie https://computertotaal.nl/artikelen/internet-thuis/je-facebook-account-deactiveren-of-verwijderen-61972/?utm_source=computer_totaal

Facebook is op dit moment in het nieuws nadat aan het licht is gekomen dat de persoonlijke gegevens van miljoenen Amerikaanse gebruikers zijn misbruikt om politieke campagne te voeren. Velen willen daarom hun account deactiveren. Op de Tv was een programma van Lubach die dit propageerde

Je account deactiveren

Als je je Facebook-account deactiveert, wordt deze bij wijze van spreken op pauze gezet: Je profiel wordt van de site verwijderd, net als de meeste dingen die je op Facebook gepost hebt (berichten blijven echter staan), maar Facebook bewaart je data voor het geval je besluit om terug te komen. Je kunt je account altijd opnieuw activeren door op Facebook in te loggen.je account te deactiveren

account deactiveren

Om je account te deactiveren, log je in op Facebook en navigeer naar Instellingen. Selecteer Algemeen en scroll in het venster Algemene accountinstellingen naar onderen tot je Account beheren ziet. Kies Bewerken en tik op de optie Je account deactiveren. Bevestig dit met Deactiveren.

Facebook zal je proberen over te halen om te blijven door je foto’s van je Facebook vrienden te laten zien en te vragen waarom je je account wilt deactiveren. Zodra je Facebook verteld hebt waarom je geen vrienden meer wilt zijn klik je op de knop Bevestigen, en Facebook zal je account deactiveren.

Je account helemaal weghalen

Als je je account verwijdert is deze echt helemaal verdwenen: Je kunt niet meer opnieuw inloggen om iets wat je op Facebook gepost hebt te bekijken of te kopiëren, en als je Facebook opnieuw zou willen gebruiken zul je helemaal met een schone lei moeten beginnen.

Facebook raadt aan dat je een kopie van de data die je op de site gepubliceerd hebt downloadt voordat je je account verwijdert. Open het instellingenmenu op Facebook terwijl je op je account bent ingelogd door op het tandwiel-icoon links bovenaan de pagina te klikken. Selecteer vervolgens Accountinstellingen en zoek op de pagina Algemeen naar Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens en klik op de link. Je zult dan door het proces worden geleid waarmee je een archief van al je Facebook data kunt downloaden.

Het bedrijf maakt het niet meteen duidelijk hoe je je Facebook account kunt verwijderen, maar om dat te doen log je in op je Facebook account en ga je naar Facebook’s accountverwijderingsformulier. Daar begin je het proces om je account volledig te verwijderen.

Let wel: Als je Facebook-account eenmaal weg is, is hij ook echt weg, dus je moet je account alleen verwijderen als je heel zeker weet dat je Facebook niet opnieuw zult willen gebruiken.
Facebook-account verwijderen of deactiveren?

Heel in het kort samengevat:

Wil je je Facebook-account deactiveren?

Log in
Ga naar Instellingen
Selecteer Algemeen
Scrol in het venster Algemene accountinstellingen naar onder
Selecteer Account beheren
Kies Bewerken
Kies de optie Je account deactiveren
Bevestig met Deactiveren

Wil je je Facebook-account verwijderen?

Log in
Ga naar https://www.facebook.com/help/delete_account
Kies dan voor Mijn account verwijderen