FamilySearch bestaat 125 jaar

FamilySearch bestaat 125 jaar

FamilySearch, ook bekend als Genealogical Society of Utah, houdt zich al 125 jaar bezig met familiegeschiedenis. Wat meer dan een eeuw geleden begon als een bescheiden vereniging voor de familiegeschiedenis, is vandaag uitgegroeid tot een wereldwijde omvangrijke organisatie die miljoenen mensen helpt familiale relaties op te sporen. FamilySearch, voorheen de Genealogical Society of Utah, viert vandaag het zijn 125-jarig bestaan.

De genealogische vereniging van Utah werd op 13 november 1894 opgericht onder leiding van Wilford Woodruff, de 4e president van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Franklin D. Richards werd aangesteld als de eerste president van de vereniging. Het doel van de samenleving was om haar leden (die voornamelijk immigranten uit Europa waren) te helpen genealogische gegevens uit hun thuisland te verzamelen, zodat ze zich hun voorouderlijke connecties konden herinneren.

FamilySearch, ook bekend als Genealogical Society of Utah, heeft een lange weg afgelegd vanaf het bescheiden begin in 1894.

“Wat begon als een kleine verzameling van genealogische boeken, is vandaag veranderd in een volledige aanvulling van gratis online diensten in 10 talen, waaronder een gezamenlijke stamboom, miljarden doorzoekbare historische archieven, de mogelijkheid om familieherinneringen digitaal te bewaren (verhalen, foto’s, audiobestanden en documenten), online hulp en steeds verdergaande partnerrelaties ‘

De opmerkelijk lange en succesvolle toewijding van FamilySearch kan worden toegeschreven aan het feit dat het een non-profit dochteronderneming is van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De kerk gelooft dat familierelaties verder kunnen gaan dan de dood en dat sterke gezinnen de sleutel zijn tot gezonde gemeenschappen. De ervaringen die FamilySearch creëert via haar producten en diensten ondersteunen die overtuigingen en zijn vrij toegankelijk en nuttig voor mensen uit alle lagen van de wereld.

Het ontdekken van iemands familiewortels is de afgelopen 125 jaar veranderd. Miljoenen consumenten gebruiken nu online genealogiediensten zoals FamilySearch. Gemakkelijke toegang tot innovatieve genealogische diensten zoals DNA-testen, onovertroffen online volumes van historische archieven en de proliferatie van reality-tv-series met familiegeschiedenis hebben ongetwijfeld de interesse van consumenten voor genealogie aangewakkerd. “We zien zo’n verbazingwekkende groei van nieuwe technische doorbraken en creatieve diensten van onze partners en anderen. We zijn enthousiast dat elke persoon op aarde nu zijn persoonlijke verhalen kan vertellen en bewaren.”

FamilySearch International is de grootste genealogische organisatie ter wereld. FamilySearch is een non-profit, vrijwilligersorganisatie die wordt gesponsord door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Miljoenen mensen gebruiken FamilySearch-records, -bronnen en -services om meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis. Men heeft gratis online toegang tot FamilySearch-services en -bronnen op FamilySearch.org of via meer dan 5000 centra voor familiegeschiedenis in 129 landen.

Jw.koten@hccnet.nl