FamilySearch Digital Library de grootste genealogische bibliotheek

“De Family History Library gesponsord door FamilySearch is de grootste genealogische bibliotheek ter wereld. De Family History Library digitaliseert actief zijn familiegeschiedenis, lokale geschiedenis en andere collecties om ze doorzoekbaar en online beschikbaar te maken voor onderzoekers wereldwijd. Samen met andere wereldberoemde genealogische partnerbibliotheken stelt de Family History Library zijn collecties en collecties van zijn partners graag samen beschikbaar in de nieuwe online digitale bibliotheek.

“De FamilySearch Digital Library biedt een verzameling van meer dan 440.000 gedigitaliseerde genealogie- en familiegeschiedenisboeken en publicaties. Hier kunt u duiken in familiegeschiedenissen, provinciale en lokale geschiedenissen, genealogische tijdschriften, tijdschriften en zelfs middeleeuwse geschiedenissen en stambomen! “

De FamilySearch Digital Library is gratis beschikbaar. Dat is geweldig, maar het echte financiële voordeel is nog indrukwekkender.

De digitale bibliotheek op  is een krachtige bron voor het vinden van boeken over familiegeschiedenis en het leren over families en plaatsen over de hele wereld. De boeken en microfilms worden niet alleen opgeslagen in Salt Lake City, maar digitalisering vindt ook plaats in andere grote genealogische bibliotheken.

Er is echter een belangrijk nadeel: de digitalisering van de genealogische werken in al deze bibliotheken is nog steeds een werk in uitvoering. Dat wil zeggen, geen van de bibliotheken heeft al zijn collecties volledig gedigitaliseerd. Digitaliseringsploegen zijn momenteel actief in deze bibliotheken en wekelijks worden meer digitale documenten toegevoegd aan de website van de FamilySearch Digital Library. Als je vandaag niet vindt wat je zoekt, kom dan elke twee maanden terug en zoek opnieuw. De informatie die u zoekt, is mogelijk toegevoegd sinds uw laatste zoekopdracht.

U kunt de FamilySearch Digital Library vinden op 
https://www.familysearch.org/library/books/?cid=bl-fsb-8007

Voor meer informatie moet u de artikelen in het FamilySearch-blog lezen op: https://www.familysearch.org/blog/en/.

Volg de instructies om toegang te krijgen tot de bibliotheek: https://www.familysearch.org/blog/en/family-history-books/.

jw.koten@hccnet.nl