FamilySearch: hoogtepunten in 2018

 

FamilySearch International, een wereldleider op het gebied van familiegeschiedenis, publiceerde in 2018 een overzicht van de ontwikkelingen in 2018. Een belangrijk FamilySearch-initiatief is het vereenvoudigen van familiegeschiedenis en het vergroten van de kans voor beginners een stamboom goed op te zetten.. In 2018 publiceerde FamilySearch honderden miljoenen nieuwe, gratis historische records online, verstrekte persoonlijke, interactieve leermogelijkheden, opende nieuwe genealogische diensten en creëerde effectievere resesarch mogelijklheden op FamilySearch.org .

FamilySearch heeft de grootste verzameling genealogische en historische records ter wereld – en 5,8 miljard daarvan zijn nu online doorzoekbaar. Trouw aan zijn missie om gezinnen te verbinden, publiceerde FamilySearch zijn twee miljardste digitale beeld van historische records online en voegt het jaarlijks records toe met een snelheid van meer dan 300 miljoen nieuwe records en afbeeldingen. Meer dan 300.000 online vrijwilligers hebben meer dan 11 miljoen uur geklokt om 122 miljoen nieuwe records te indexeren , waardoor ze gemakkelijk op de naam van een voorouder kunnen zoeken.

FamilySearch publiceerde belangrijke nieuwe collecties uit de oorlog van 1812 en de Eerste Wereldoorlog . Militaire archieven zijn een schatkamer van grotendeels onderbenutte platenverzamelingen. Ze kunnen helpen informatie over soldaten en hun families en levens te vinden. Een andere belangrijke verzameling die werd gepubliceerd, was het complete archief van Ellis Island en Castle Garden Records online. Tegenwoordig hebben meer dan 100 miljoen Amerikanen minstens één voorouder die op Ellis Island is gekomen.

De populaire, gratis FamilySearch Family Tree had 1,6 miljoen bijdragers voor het jaar, die 28 miljoen nieuwe mensen aan de wereldwijde boom hebben toegevoegd. Het totale aantal doorzoekbare data van personen is nu 1,21 miljard. Gebruikers hebben ook 241 miljoen bronnen toegevoegd aan hun voorouderpagina’s.

Nieuwe tools maken online zoekopdrachten gemakkelijker met een reeks nieuwe apps. De krachtige FamilySearch Family Tree mobiele app heeft nu meer dan 90 procent van de functionaliteit van FamilySearch.org’s Family Tree-functie.

De visie van FamilySearch omvat “het creëren van een band, het koppelen van het heden aan het verleden en het bouwen van een brug naar de toekomst.” Onderdeel van dat proces is het creëren interactieve ervaringen die mensen verbinden met het verleden.

In augustus van dit jaar werd David Rencher, AG, CG, FIGRS en chief genealogical officer van FamilySearch ook directeur van de Family History Library in Salt Lake City. Hij werkt samen met FamilySearch-ontwikkelteams om het patronensucces in de bibliotheek en meer dan 5.000 lokale centra over de hele wereld te vergroten. Gedurende het jaar werden 72 nieuwe centra gebouwd om de gebruikerstoegang te vergroten. In januari 2018 opende een nieuw FamilySearch-centrum van 8000 vierkante meter in Lehi, Utah , en net de bouw van het nieuw Ogden Utah FamilySearch Center  werd begonnen.

Het doel van FamilySearch.org is om records en een nauwkeurige genealogie vast te leggen, op te slaan en aan te bieden die de huidige, huidige en toekomstige families van de wereld vertegenwoordigt. Om dit doel te ondersteunen, worden relaties van hetzelfde geslacht, inclusief ouders van hetzelfde geslacht en paren van hetzelfde geslacht, aangeboden in FamilySearch Family Tree. Verschillende systemen die Family Tree omringen, zoals genealogische software en recordzoekopdrachten, moeten aanzienlijk opnieuw worden ontworpen om relaties van hetzelfde geslacht te ondersteunen voordat Family Tree deze mogelijkheid kan vrijgeven. We verwachten dit werk tegen 2019 af te ronden. Na dit werk kan de FamilySearch Family Tree-toepassing dan toestaan ​​dat informatie van hetzelfde geslacht wordt opgenomen. We stellen uw geduld en verlangen op prijs om de genealogie van de wereld in Family Tree te bewaren.

zie: https://www.familysearch.org/blog/en/familysearch-2018-genealogy-highlights/

jw.koten@hccnet.nl