Goudgeld verdienen aan DNA-onderzoek

Goudgeld verdienen aan DNA-onderzoek

Sinds de lancering van de DNA-testdienst 23 en Me, hebben ongeveer 10 miljoen mensen gemaild om hun voorouders of gezondheidsrisicoresultaten te krijgen.
Bijna 5 miljoen klanten alleen al vorig jaar, genereerden naar schatting $ 475 miljoen aan inkomsten voor het bedrijf, dat nog winst moet maken. Het is ook CEO Anne Wojcicki (nr. 33 op de lijst van rijkste zelfgemaakte vrouwen van dit jaar) ter waarde van naar schatting 690 miljoen dollar, die door beleggers wordt gewaardeerd op
$ 2,5 miljard.
Wojcicki wil de exponentieel kelderende kosten van genetische sequencing benutten (een daling van 99% in tien jaar) en 23andMe’s massale DNA-bibliotheek ( ‘s werelds grootste genetisch onderzoek database) om een “biotech Machine” die niet alleen de genetische aanleg voor bepaalde ziekten als doel heeft maar ook wil helpen bij het maken van de medicijnen die deze ziekten behandelen. Dit betekent dat zij aan twee kanten worden betaald. Klanten betalen om te weten te komen over hun erfgoed en gebruikt vervolgens het bedrijf genetische gegevens op die ene dag profiteren van potentiële nieuwe geneesmiddelen. Tachtig procent van de klanten van 23andMe gaat ermee akkoord dat hun DNA wordt gebruikt voor biomedisch onderzoek.
Zie verder

Dit bericht is bedoeld als info, het houdt geen standpunt in omtrent de wenselijk van deze zaak.

Jw.koten@hccnet.nl