GRAMPS en andere genealogieprogramma’s in de cloud

genealogieprogramma’s in de cloud

GRAMPS (een afkorting voor “Genealogy Research and Analysis Management Programming System”) werd oorspronkelijk ontwikkeld als een nogal volledig uitgerust Linux-genealogieprogramma en werd later geporteerd naar Macintosh, Windows, BSD UNIX en Solaris. GRAMPS is altijd gratis beschikbaar.

GRAMPS is ook al enige tijd beschikbaar als een cloud-gebaseerd programma. In theorie zou je de cloud-gebaseerde versie van GRAMPS moeten kunnen gebruiken met elke Android-, Apple iOS- (specifiek iPad), Chromebook-, Windows-, Macintosh- of Linux-computer. Omdat het vanuit de cloud loopt, is er geen software-installatie in uw computer nodig. Het beste van alles is dat GRAMPS GRATIS beschikbaar is.

Je kunt tientallen andere genealogie-apps vinden in de Apple iPhone- en iPod App Store en in de Android Play Store. De meeste van deze apps zijn echter lang niet zo krachtig als GRAMPS.

Als GRAMPS niet aan uw behoeften voldoet, kunt u bovendien de volgende generatie genealogisch sitebuilding © (“TNG”) onderzoeken op http://www.tngsitebuilding.com/ en webtrees (altijd met alle kleine letters gespeld) op https://www.webtrees.net.

Zowel de volgende genealogie sitebuilding (“TNG”) en webtrees zijn MULTI-USER genealogiediensten die kunnen worden geïnstalleerd op een webserver die u bezit of huurt. U kunt met tientallen of zelfs honderden andere genealogen tegelijkertijd het programma gebruiken!

The Next Generation Sitebuilding

The Next Generation Sitebuilding © (“TNG”) is een goede strategie om uw stamboom op uw eigen website te beheren en weer te geven, en dit zonder statische HTML te genereren. In plaats daarvan wordt uw informatie opgeslagen in een database en worden de pagina’s op aanvraag gemaakt. Het enige dat u nodig hebt, is een website en TNG!

Nieuw en verbeterd in TNG 12:
• Mod Manager: aan dit hulpprogramma zijn vele verbeteringen toegevoegd waarmee gebruikers eenvoudig codewijzigingen en add-ons kunnen installeren of verwijderen.
• Vertalingen: TNG is nu in het Chinees vertaald, evenals in 20 andere talen. Google Translate-hulpprogramma’s zijn ook toegevoegd aan de online Help-pagina’s en de installatiehandleiding, zodat gebruikers deze bronnen in hun eigen taal kunnen bekijken.
• Nieuw ontwerp: drie nieuwe sjablonen zijn toegevoegd en er zijn verbeteringen aangebracht aan verschillende andere. De sjablooninstellingen zijn ook verplaatst naar een meer robuuste locatie binnen de database.
• Verbeterde media: er zijn veel verbeteringen aangebracht in de manier waarop TNG omgaat met foto’s en andere media. Deze omvatten het importeren van media gekoppeld aan citaten, het maken van miniaturen van sommige PDF’s, het kunnen weergeven van miniaturen in een enkele horizontale rij, indien gewenst, en het tonen van bijschriften bovenop afbeeldingsvoorbeelden.
• Nieuwe visualisaties: een pagina met de eerste namen (zoals de bestaande pagina met achterhalen) biedt een andere manier om naar uw gegevens te kijken en de nieuwe C3 / D3-diagrambibliotheken maken cirkeldiagramafbeeldingen op die pagina’s en op de pagina Statistieken mogelijk.
• Gebruikerstoegang: geregistreerde sitegebruikers kunnen nu aan meerdere bomen worden toegewezen. Beheerders en editors zien nog steeds slechts één boom tegelijk, maar ze kunnen eenvoudig van de ene boom naar de andere overschakelen zonder meerdere keren in te loggen.
• Nieuwe hulpmiddelen: een hulpprogramma “Vernieuwen van leven” markeert mensen als levend of overleden, afhankelijk van de ingevoerde datums of de tijd die is verstreken vanaf de geboorte, terwijl een hulpprogramma “Maak privé” mensen als privé markeert als ze minder dan het aantal geconfigureerde jaren zijn overleden .
• Plus meer dan 50 andere verbeteringen! Bekijk hier een volledige lijst met alle wijzigingen.
• Compatibiliteit: Pro-actieve wijzigingen zorgen ervoor dat TNG compatibel blijft met de nieuwste versies van PHP en MySQL.

Webstrees

Webtrees is de toonaangevende on-line collaboratieve genealogietoepassing van het web. Het is open source software en helemaal GRATIS! Het enige dat u nodig hebt om het te gebruiken, is een website waarop PHP en MySQL zijn geïnstalleerd. Het werkt met standaard GEDCOM-bestanden en is daarom compatibel met elke grote desktop-applicatie; en het wil efficiënt en effectief zijn door de juiste combinatie van tools van derden, ontwerptechnieken en open standaarden te gebruiken. Webtrees heeft een eenvoudig te gebruiken “wizard” om het grootste deel van uw informatie over te dragen, ervan uitgaande dat uw PGV-installatie aan bepaalde eisen voldoet.

Het installeren en configureren van The Next Generation of Genealogy Sitebuilding of webtrees is echter ingewikkelder dan de vele kleinere en minder krachtige Android- en Apple iOS-apps
Hostinginformatie voor gebruikers van De volgende generatie van genealogische sitebuilding © (“TNG”) is te vinden onderaan de pagina http://www.tngsitebuilding.com/.
Als u de voorkeur geeft aan een host die is gespecialiseerd in Webtrees, geeft de volgende pagina een lijst met leveranciers die er een voor u kunnen leveren: https://www.webtrees.net/index.php/en/web-hosting-en.