Herdenking 11 november 1918

Honderd jaar geleden eindigde de bijna allergrootste mensslachting aller tijden met het tekenen van en wapenstilstand. Dit is een zaak die aandacht verdiend ook in Nederland. Hoewel wij ogenschijnlijk buiten de eerste wereldoorlog bleven, zijn bij de mobilisatie en de griepgolven heel wat jonge mannen om het leven gekomen. Ook veel mannen bij de koopvaardij werden slachtoffer van de duikbotenoorlog.

In veel geallieerde naties is wapenstilstand een nationale feestdag die samenvalt met de dag van de veteranen en de herdenkingsdag om het einde van zowel de Eerste Wereldoorlog als de Tweede Wereldoorlog te vieren. In de strijdende naties van de Eerste Wereldoorlog registreerden miljoenen zich voor oorlog en miljoenen dienden. Eenentwintig miljoen mensen raakten gewond en 20 miljoen stierven.

Terwijl landen pauzeren om te herdenken, proberen families de oorlogsverhalen van hun voorouders te documenteren. De verhalen uit WOI zijn niet langer herinneringen van de eerste persoon, maar bestaan ​​wel op documenten, in afbeeldingen en als memorabilia. De records van het tijdperk leveren rijke voorouderlijke details, waaronder fysieke kenmerken, essentiële informatie, servicegegevens en meer.

FamilySearch heeft een grote, voortdurend groeiende, gratis toegankelijke verzameling World War I-records om soldaten uit de Eerste Wereldoorlog te memoreren. Regeringen aan beide zijden van het conflict, de geallieerde naties (de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland, België, Servië en Italië) en de centrale mogendheden (Duitsland, Oostenrijk-Hongarije, Bulgarije en het Ottomaanse rijk) creëerden een schat aan documenten nuttig voor genealogen.