Lezingencyclus NGV NIJMEGEN

 

 

Na de eerste avond op 11 september van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) volgen er maandelijks meer. Steeds op een dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 70-39.

Op 11 september is het onderwerp van de lezing Kerkhoven van Nijmegen. De eerste katholieke begraafplaats aan de Daalseweg wordt besproken door Peter van Schaijk. Hij is bestuurslid van In Paradisum en hij zal ook de algemene begraafplaats aan de Dorpstraat te Neerbosch ter sprake brengen. Dat een kerkhof een bron van informatie kan vormen voor de stamboomonderzoeker, is natuurlijk geen wonder.

 

Radboud Maar familiegeschiedenissen zijn ook te destilleren uit een verhaal zoals dat van de

Friese koning Radboud (Redbad). Hierover houdt op 9 oktober universitair docent Middeleeuwse Geschiedenis, Sven Meeder, een informatieve lezing. Samen met Eric Goosmann schreef Sven Meeder recent het boek Redbad, Koning in de marge van de geschiedenis.

Spaanse griep De laatste lezingavond van dit jaar staat genoteerd op 11 december, maar wat het onderwerp is en wie dit gaat presenteren, is nog niet bekend. Terwijl een maand eerder op 13 november niemand minder dan onze éminence grise collega-redacteur van dit blad de lezing de Spaanse griep zal houden: Janwillem Koten geeft in deze Dukenburger hiervan een voorproefje.

Tekst: Hette Morriën

 

rfeacties naar jw.koten@hccnet.nl