Map-explorer – een nieuwe wijze om naar kaarten te kijken

Map explorer

The Genealogist, een bekende Britse genealogische website biedt iets bijzonders, ” map-explorer” dat in de toekomst wellicht ook in Nederland belangstelling voor invoering kan wekken.
Deze nieuwste innovatie helpt u het bezit van een voorouder te vinden en het landschap in de loop van de tijd te veranderen. Ons team heeft geografisch de Lloyd George Maps voor Groter Londen gebruikt. Het paneel aan de linkerkant van de kaartverkenner bevat veel verschillende tools, zoals een moderne en historische plaats-zoeker, provincie en parochie indicatie en de mogelijkheid om de kaartlagen te manipuleren.

Kaartlagen

Kaarten zijn opgedeeld in 3 soorten lagen die als vellen papier op elkaar kunnen worden bekeken. U kunt vervolgens de transparantie van een laag wijzigen om de onderstaande lagen te bekijken, zodat u kunt zien hoe het gebied in de loop van de tijd is veranderd.
De basis-laag Dit is de moderne laag, die kan worden gebruikt om een moderne OS-kaart, Open Street Map of een Bing Satellite Image te selecteren.
De historische laag De historische laag kan worden gebruikt om een reeks OS-kaarten te selecteren
De record sets laag. Hier hebt u toegang tot de – ook nog verschijnende – sets records.
De krachtige Map Explorer is ontwikkeld om deze georeferenced historische kaarten te bekijken die bovenop moderne achtergrondkaarten zijn gelegd, waaronder die van Ordnance Survey en Bing Street-kaarten (kadastrale kaarten), evenals een satellietweergave, zodat u kunt zien waar het huis van uw voorvader zich vandaag bevindt.

De kaartverkenner

De kaartverkenner toont kaarten voor verschillende historische perioden tot op de dag van vandaag
Kaarten zijn volledig doorzoekbaar op provincie, parochie, straat en zelfs postcode.
Zoom in om de individuele eigenschappen te tonen zoals ze waren op het moment
Gebruik de schuifregelaar voor transparantie om een moderne stratenkaart eronder te onthullen.
Wijzig de weergegeven moderne basiskaart om beter te begrijpen hoe het gebied er vandaag uitziet.
Pinnen met georeferentie koppelen aan de records voor elke eigenschap.
Geef provincie of parochiegrenzen weer

Ga naar TheGenealogist.co.uk/maps voor meer informatie en om een korte video te zien waarin deze innovatieve nieuwe tool wordt geïntroduceerd.