Meer geschiedenis van Ten Boer naar de Groninger Archieven

De archieven van het gemeentebestuur van Ten Boer zijn inmiddels ondergebracht bij de Groninger Archieven, omdat per 1 januari 2019 gemeente Ten Boer geen zelfstandige gemeente meer is. De Groninger Archieven laten de komende weken zien welke resultaten deze archieven in combinatie met de reeds aanwezige archieven kunnen opleveren.

Stadsweg Ten Boer, 1970. Fotograaf: M.A. Douma, Groninger Archieven
Stadsweg Ten Boer, 1970. Fotograaf: M.A. Douma, Groninger Archieven (818_14326)

Pop-up tentoonstellingen

In de bibliotheek van Ten Boer is een pop-up tentoonstelling te zien over verschillende panden in de gemeente Ten Boer. Deze tentoonstelling staat hier tot en met 1 december. Op een aantal plekken in Ten Boer staan vanaf 26 november tijdelijk borden met historie over die plek. Zo laten we zien wat er te zien is en te doen was op deze plek.

 

Vereeuwig uw plek

De Groninger Archieven werken mee aan de Spacetime layers-app. In deze app is over specifieke plekken meer informatie te vinden. Wij kunnen in deze app een plek of gebouw toevoegen met historische achtergrondinformatie. Wellicht kent u een verhaal over een (voor u) speciale locatie binnen gemeente Ten Boer, dat niet in de archieven te vinden is. Wanneer u deze informatie met afbeelding stuurt naar maakgeschiedenis@groningerarchieven.nl, dan verwerken wij het in de app.

Kortom, vind een plek, noteer het verhaal en wij vereeuwigen het in de Spacetime layers-app.

Vind meer bij de Groninger Archieven

De archieven van het gemeentebestuur van Ten Boer zijn inmiddels ondergebracht bij de Groninger Archieven. Op www.groningerarchieven.nl ziet u welke stukken erin zitten. Vervolgens kunt u ze hier opvragen en bekijken in de studiezaal van de Groninger Archieven. Veel andere stukken over Ten Boer zijn thuis digitaal in te zien. Alle openbare stukken tot 1990 van het gemeentebestuur Ten Boer zijn nu beschikbaar bij de Groninger Archieven, behalve de bouwdossiers. Die kunt u raadplegen in het gemeentehuis van Ten Boer. Lees meer over wat er is te vinden in onze archieven over gemeente Ten Boer.

zie https://www.groningerarchieven.nl/uitgelicht/337-meer-geschiedenis-van-ten-boer-naar-de-groninger-archieven

jw.koten@hccnet.nl