MyHeritage neemt SNPedia en Promethease over

MyHeritage, heeft de overname aangekondigd van SNPedia en Promethease.

Dit markeert de 10e overname door MyHeritage en versterkt de positie van het bedrijf als een wereldwijde leider in consumenten-genomics.

• SNPedia.com werd gelanceerd in 2006 en is een wiki die een brede kennisbasis bevat die een verband legt tussen genetische varianten en medische aandoeningen, evenals eigenschappen. Het citeert meer dan 30.000 door vakgenoten beoordeelde wetenschappelijke publicaties. SNPedia is de primaire encyclopedie en de feitelijke hulpbron voor informatie over genetische markers en heeft zich ontwikkeld tot 110.413 genetische varianten. MyHeritage is van plan om SNPedia als een gratis hulpmiddel onder dezelfde voorwaarden te handhaven en zal deze uitgebreide kennisbasis gebruiken om toekomstige versies van MyHeritage’s DNA-gezondheidsproducten te verbeteren.

• Promethease.com is een service voor literatuuronderzoek. Hiermee kunnen consumenten hun onbewerkte DNA-gegevens uploaden (van services zoals Ancestry.com, 23andMe en anderen) en deze automatisch vergelijken met SNPedia om relevante wetenschappelijke bevindingen over hun genoom te bekijken. De Promethease-service kost momenteel $ 12 en biedt consumenten de mogelijkheid om hun DNA-gegevens op te slaan. Sinds de lancering in 2008 is Promethease een van ‘s werelds populairste gezondheidsdiensten voor consumenten geworden door klanten in staat te stellen informatie te verkrijgen op basis van hun unieke genetische samenstelling. Promethease wordt een gratis service, tot eind 2019.
MyHeritage wil Promethease gescheiden houden van haar MyHeritage DNA-gezondheidsproductlijn. In tegenstelling tot Promethease biedt MyHeritage geen gezondheidsrapporten op basis van DNA-gegevens die zijn geüpload door andere leveranciers. Alle gezondheidsrapporten van MyHeritage DNA zijn gebaseerd op klinische validatie van de onderliggende DNA-gegevens.
Promethease bezit momenteel honderdduizenden onbewerkte DNA-bestanden die zijn geüpload door klanten die hebben getest met services zoals Ancestry.com, 23andMe en FamilyTreeDNA.