MyHeritage stoot enkele diensten af

 

Het online genealogiebedrijf MyHeritage Ltd. heeft enkele diensten afgestoten. Het betreft  een dienst die MH in 2011 heeft verworven – een online stamboom-back-upservice BackupMyTree en twee databases, Family Link en World Vital Records. Alle drie de producten worden buiten dienst gesteld en op 1 september verwijderd Dit meldt het bedrijf onlangs in een blogpost. Volgens deze blogpost had BackupMyTree slechts een paar duizend gebruikers op zijn hoogtepunt.  Recente updates van Windows maakten de software overbodig. Family Link en World Vital Records, beide ontwikkeld door FamilyLink.com Inc., leverden doorzoekbare databases met historische records die sindsdien zijn geïntegreerd in de hoofdservice van MyHeritage.
 

Oprichter en CEO van MyHeritage is Gilad Japhet.  MyHeritage is opgericht in 2003.  Vanuit de diensten in het hoofdkantoor in Or Yehuda, een stad in het metropolitaanse gebied van Tel Aviv, kunnen gebruikers stambomen maken en hun genealogische wortels ontdekken . Dit kan door te zoeken in historische documenten zoals volkstellingen, immigratie, huwelijks- en grafregistraties en krantenartikelen. MyHeritage probeert records van familieleden automatisch te matchen door kruisverwijzingen te maken tussen stambomen, historische records en variaties op familienamen, inclusief taalkruisingen.
 

MyHeritage heeft tot nu toe $ 49 miljoen aan aandelenfinanciering verworven van onder meer Bessemer Venture Partners en Index Ventures. Het bedrijf heeft 430 werknemers in dienst zowel  in Israël, de Verenigde Staten en Europa.: