Nieuwe release Linux programma: Gramps 5.0.0

Gramps is een GRATIS genealogie-programma dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor Linux- en UNIX-achtige besturingssystemen. Sindsdien kan het ook onder Windows- en Macintosh-systemen draaien. Het is een indrukwekkend programma, zowel intuïtief en gebruiksvriendelijk voor hobbyisten als technisch hoogstaand en geschikt voor voor professionele genealogen. Niet slecht voor een GRATIS programma! Gramps heeft duizenden gebruikers over de hele wereld.

Gramps is een gemeenschapsproject, gemaakt, ontwikkeld en beheerd door genealogen. Het is niet zakelijk te koop. In plaats daarvan kunt u dit programma online downloaden en meteen gebruiken. Er is geen registratie vereist, geen spyware en geen inbreuk op uw privacy. U kunt zelfs de broncode zelf downloaden en onderzoeken op eventuele fouten of bugs. Als u tevreden bent met de broncode, kunt u deze op uw eigen computer compileren. Als u echter de voorkeur geeft aan een reeds verpakte versie, kunt u het uitvoerbare programma zelf downloaden en het meteen gebruiken.

Gramps versie 5.0.0 omvat:
1. De grootste verandering is dat u alternatieve backends voor de database zijn te gebruiken. BSDDB is nog steeds de standaard, maar Sqlite is nu beschikbaar. Voor ervaren gebruikers zijn PostgreSql en MongoDB beschikbaar als experimentele add-ons .
2. Er is een nieuwe waaierweergave opgenomen.
3. Nieuwe kleurenschema’s zijn te maken waarbij men uit eeneen lichte en donkere uitvoering kan kiezen
4. Er zijn enkele nieuwe rapportopties: datumnotatie, plaatsformaat en privacy.
5. De tool voor het opnieuw bestellen van ID’s is verbeterd.
6. Verbeteringen aan de geografie en plaatsen. Ondersteuning voor kml-bestanden. Mogelijkheid om coördinaten te knippen en plakken in de plaatseditor.
7. Er is een nieuwe stamboomrapportcategorie. Deze was experimenteel in v4.2.8.
8. Plus talloze bugfixes en vertaalupdates natuurlijk.

Ga voor meer informatie naar de informatiepagina over release 5.0.0 op https://gramps-project.org/introduction-WP/2018/07/gramps-5-0-0-geneased/ en naar de startpagina van Gramps op: https://gramps-project.org

reacties naar: jw.koten