nieuwe tool waarmee facebookers geliefden kunnen herdenken

Nieuwe tool waarmee facebookers geliefden kunnen herdenken

Facebook lanceert een nieuwe tool waarmee gebruikers geliefden kunnen herdenken.
Facebook kondigde verder wijzigingen aan in hoe het omgaat met de profielen van gebruikers die zijn overleden, inclusief het gebruik van kunstmatige intelligentie om te voorkomen dat de profielen van overleden personen worden weergegeven op plaatsen die angst kunnen veroorzaken. De geautomatiseerde wijzigingen voorkomen aanbevelingen dat een persoon die is overleden, wordt uitgenodigd voor evenementen of herinneringen verzendt dat de persoon jarig is.

De veranderingen zijn gebaseerd op de feedback die het bedrijf heeft gekregen van gebruikers, gesprekken met experts in rouw en mensen met verschillende religieuze en culturele achtergronden.
Facebook worstelt al jaren met de beste manier om de profielen van overleden mensen te behandelen. In 2015 introduceerde het sociale netwerk een functie om mensen te laten kiezen voor een “legacy contact” – iemand die de controle over hun Facebook-account overneemt als ze overlijden.

De service heeft een online formulier waarin familie of vrienden documentatie kunnen indienen dat iemand is overleden. Zodra het account is ‘herdacht’, kan het oude contact de profielfoto van de persoon wijzigen, een bericht naar de bovenkant van zijn profiel pinnen en reageren op nieuwe vriendschapsverzoeken.

Zie verder  

Jw.koten@hccnet.nl